"Sosyal Politika Zirvesi ve Kapanış Toplantısı"

"Sosyal Politika Zirvesi ve Kapanış Toplantısı"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Karabay: "2002 yılında sosyal yardımlara ayrılan mali kaynak, 1,4 milyar Türk Lirası civarındaydı. 2016 yılına baktığımızda bu rakam, 32 milyar lira oldu. Yaklaşık 22 kat arttı"

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, "2002 yılında sosyal yardımlara ayrılan mali kaynak, 1,4 milyar Türk Lirası civarındaydı. 2016 yılına baktığımızda bu rakam, 32 milyar lira oldu. Yaklaşık 22 kat arttı." dedi.

Karabay, bir otelde düzenlenen "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sosyal İçerme Politikaları Alanında Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Sosyal Politika Zirvesi ve Kapanış Toplantısı"na katıldı.

Konuşmasında, Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen proje hakkında bilgi veren Karabay, ekonomik parametrelerle birlikte insanlığa katkı, sosyal devlet olma gibi unsurların da ülkelerin büyüklüğünü ifade eden göstergeler olduğunu vurguladı.

Karabay, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 15 yıldaki hükümetler döneminde sosyal devlet olma noktasında sessiz bir devrim gerçekleştirmiştir." ifadesini kullandı.

Proje kapsamında Bakanlık nezdinde kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını aktaran Karabay, Bakanlığın hizmet çeşitliğinini sağlamakla beraber fiziksel anlamda da ciddi yatırımlar yaptığını dile getirdi.

- Sosyal yardımlar 22 kat arttı

Bakan Yardımcısı Karabay, sosyal yardımlarda yaşanan değişime yönelik şu bilgiyi verdi:

"Sosyal yardımlar alanında söyleyeceğim tek bir rakam bile, Türkiye'nin son 15 yıldaki hükümetlerimiz döneminde sosyal devlet olma noktasında hangi aşamadan hangi aşamaya geldiğini çok net bir şekilde ortaya koyacaktır. 2002 yılında sosyal yardımlara ayrılan mali kaynak, 1,4 milyar Türk Lirası civarındaydı. 2016 yılına baktığımızda bu rakam 32 milyar lira oldu. Yaklaşık 22 kat arttı."

Karabay, 2002'de 4 kalemde sürdürülen sosyal yardım sayısı ve türünün de hali hazırda 34'e yükseldiğini söyledi.

Sosyal yardımlar ve istihdam ilişkisi noktasında Bakanlığın önemli çalışmalar yapacağına işaret eden Karabay, bugün kapanış toplantısı gerçekleştirilen projenin yapılacak değerlendirmeler ve bu anlamda yürütülecek çalışmalar açısından bir bitiş değil, başlangıç olduğunu kaydetti.

Toplantıda, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Nuray Hatırnaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan da birer konuşma yaptı.

- Proje

Türkiye ve AB tarafından finanse edilen ve 2015'te faaliyetlerine başlanan "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sosyal İçerme Politikaları Alanında Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi" ile iş piyasasındaki dezavantajlı vatandaşların iş gücüne katılım oranını teşvik etmek hedeflendi.

Proje kapsamında sosyal politika üzerine yuvarlak masa toplantıları, çalışma ziyaretleri, 2040 yılına dönük projeksiyonların oluşturulması, personel ihtiyaç analizi, saha araştırmaları ve eğitim gibi faaliyetler yürütüldü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :