Sosyal medyanın kralı Mesut Özil

Sosyal medyanın kralı Mesut Özil

Mesut, İngiltere Premier Lig'de forma giyenler arasında sosyal paylaşım sitelerinde en fazla takipçiye sahip futbolcu olarak öne çıktı


ANKARA (AA) - İngiltere Premier Lig'de forma giyenler arasında en popüler futbolcu, 53,5 milyon takipçisiyle Arsenalli Mesut Özil oldu.

Sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter ve Instagram'da yer alan futbolcuların hesaplarındaki hayran sayılarına göre, Mesut Özil, Premier Lig'in en popüler ismi olarak dikkati çekti.

Bu sezon ligde çıktığı 6 maçta 2 asisti bulunan Türk asıllı Alman futbolcunun Facebook'ta 31 milyon 200 bin, Twitter'da 13 milyon 300 bin, Instagram'da ise 9 milyon takipçisi bulunuyor.


- Ibrahimovic takipte

Paris Saint-German (PSG) ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından sezon başında Manchester United'a transfer olan golcü futbolcu Zlatan Ibrahimovic ise 50 milyonun üzerindeki takipçi sayısıyla Özil'in arkasında ikinci sırada yer alıyor.

İsveçli yıldız futbolcunun Facebook ve Twitter'daki toplam hayran sayısı 30 milyonu aşarken, faal olarak kullandığı Instagram'da ise 20 milyondan fazla kullanıcı tarafından takip ediliyor.

PSG'den eski takımı Chelsea'ye sezon başında geçen Brezilyalı savunma oyuncusu David Luiz ise toplamda 49,3 milyon takipçiyle Premier Lig'in en popüler üçüncü ismi olarak öne çıkıyor.


Listenin ilk 10 sırasında yer alan futbolcular ve hayran sayıları şöyle:


1- Mesut Özil (Arsenal) - 53,5 milyon takipçi

2- Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) - 50,5 milyon

3- David Luiz (Chelsea) - 49,3 milyon

4- Wayne Rooney (Manchester United) - 47,5 milyon

5- Sergio Aguero (Manchester City) - 27,3 milyon

6- Cesc Fabregas (Chelsea) - 22,5 milyon

7- Oscar (Chelsea) - 20,1 milyon

8- Bastian Schweinsteiger (Manchester United) - 20,1 milyon

9- Eden Hazard (Chelsea) - 20 milyon

10- Juan Mata (Manchester United) - 19 milyon

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :