Sosyal medyanın konusu:  ‘AK PARTİ Konya’da neden bu kadar çok oy kaybı yaşadı?’

Sosyal medyanın konusu: ‘AK PARTİ Konya’da neden bu kadar çok oy kaybı yaşadı?’

Selami Haktan isimli sosyal medya kullanıcısı, '#AkParti #Konya'da neden bu kadar çok oy kaybı yaşadı?’ sorusunu duvarında paylaşmasının ardından Konya’daki oy kaybının tahminlerinin yorumu yapıldı.

Yaklaşık 350 yorumun yapıldığı sosyal medya duvarında Konya’da oy kaybının en çok nedeni olarak önceki dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in  AK Parti Konya listesinden ikinci sıradan milletvekili adayı gösterilmesi oldu. Yapılan yorumların yüzde 90’ında; oy kaybının Tahir Akyürek’in milletvekili adayı gösterilmesinden kaynaklandığı söylendi. Yorumların bir kısmında ise teşkilatların yeterince çalışmadı, milletvekili listesinin dayatma olduğu dile getirildi. Farklı konuların da ele alındığı yorumlarda halkın istemediği birçok ismin listede yer almasına da değinildi. 

SON SEÇİMLERDEN EN DÜŞÜĞÜ 24 HAZİRAN OLDU

Konya’da AK Parti Milletvekili seçim sonuçları yüzde 59.42 oranında alınan oy diğer 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleriyle karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 12 oranında düşüş görünüyor.  7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti Konya’da 65.45 alırken; 1 Kasım seçimlerinde ise AK Parti Konya’dan 74,43 oranında oy almıştı.  Öte yandan 7 Haziran’daki seçimde AK Parti Konya’dan 11 milletvekili çıkarmış, daha sonra yapılan 1 Kasım seçimlerinde ise bu sayı 12’ye yükselmişti. 24 Haziran’da yapılan seçimlerde ise Konya’nın milletvekili sayısı 14’ten 15 çıkmış, fakat düşen oylar yüzünden AK Parti Konya’da 10 milletvekili çıkarabildi.

Seçimden sonra AK Parti’nin Konya’da yaşanan oy kaybıyla ilgili yorumlar şu şekilde;

***

Faruk Işık

İnatla Tahir AKYÜREKİ LİSTEYE KOYUP başkanı yanılttılar. Halk dedi ki yoo arkadaş ceketi koysam seçilir diye bize diretme ama ısrarla aday gösterdiler.

***

Yıldız Zeki

Yıldız Zeki RTE olmasa AK Parti’nin oyu %30 u geçmez bütün rantçılar çıkarcılar partiyi ele geçirdi ÇOK acil reis olaya el atmalı

***

Ayhan Gökcebinar

Sadece ve sadece Tahir Akyürek burada hiç sevilen bir isim değil inatla 2, sıradan aday yaptılar. Reisin Allah yardımcısı olsun AKP teşkilatı reisi yanılttı ve hiç çalışılmadı burada.

***

Zehra Ertürk

Büyükşehir belediye başkanıyken de istenmiyordu Tahir Akyürek. Vekil olması hiç istenmedi. AK Partili olup da oy vermeyen herkesin tek gerekçesi bu. Öyle yada böyle Akyürek mecliste su an. Keşke gavura kızıp oruç bozulmasaydı. En azından mecliste vekil sayımız çok olurdu. Evet belki hâklı bi tepki, ama sırası değildi bu seçim. Ve il teşkilatı. Acilen el atılması lazım. Konya cepte havasıyla kimsenin umurunda değil.

***

Mahmut Sami Yılmaz

Tahir Akyürek... abi benim çevremde ki arkadaşlarım çoğunluğu Tahir Akyürek olduğu için AK Parti'ye oy vermeyeceklerini söylediler İnanır mısın Hepsini tek tek anlattım izah ettim durumu ama çoğunu vazgeçiremedim

***

Zehra Ertürk

Ve şu da var, Tahir Akyürek Konya halkını partiden soğutmak için elinden geleni yaptı. Su an büyükşehirin başında Uğur İbrahim Altay Başkan var. Halkla iç içe, mağrur değil. Konya’da bi kamuoyu yoklaması yapılsaydı bu ortaya çıkardı zaten. Akyürek’in çok gereksiz hamleleri oldu ki bu da halkı uzaklaştırdı. Yine diyorum keşke böyle olmasaydı. Keşke bu tepki bu secimde değil de başka zaman gösterilseydi.

***

Konyalı Numan

Konya gündemine bakmadan tepeden inme adayları zorla secin derlerse Konyalının uyarısı böyle olur yerel seçimlerde aynı hatayı yaparlarsa oy kaybı daha da artacaktır.

***

Eyüp Tanık

Selami bey, bakın dün de yorum yazdım. Bu Liste bir dayatmadır. Bu liste dinozorların listesidir. Biz aynı oranda Reis e oy verdik. Fakat vekiller bize vekalet edecek isimler değil. Değerlerimiz var ve istenmeyen adamlarla yola devam etmek istemiyoruz…

***

Ahmet Demirhan

Millet vekillerinin yeterince çalışmaması istenmeyen eski belediye başkanı aday yapilmasi. ve teşkilatların milletin sesine kulaklarını tıkaması devam ederlerse daha çok kaybedecekler.

***

Adil Badem

Herkes Tahir Akyürek’e tepki gösterdi. Konya’da sahada hiç araştırma yapılmamış anlaşılan. Bu kadar tepkinin geleceği belliydi. Kimle görüştüysem ‘Tahir Akyürek’e kızdığım için oy vermeyeceğim’ dedi

***

Suleyman Izmırli

Kendinde biraz mevki görenler hiç sahada görünmediler. Hasbel kader kendilerine sıkıntılar söylenildiğinde masalarından kalkıp araştırma gereği duymadılar. çünkü çoğunun hedefi ihale kovalamak. FETÖ’nun taktiği hala geçerli saadet zinciri oluşmaya başladı. Yönetimin sil baştan yenilenip sahada çalışanlara devredilmeli.

***

Sinan Sevgi Ok

Tahir AKYÜREK Yüzünden yaşandı en büyük kayıp ısrarla vekil olmasını istemedi. Konya halkı ve Akyürek ısrarla sevildiğini sandı yada makam sevdası bilemiyorum o yüzden oylar MHP ye kaydı bir kısmı da kızdığı için vermedi.

***

Adil Badem

Anlaşılan sahadan alınan bilgiler REİS’e iletilmemiş. Çok uğraştık sadece bir kişiye kızıp Dava bırakılmaz diye ama demek ki çok kızmışlar Tahir Akyürek düşen oyların sebebi oldu

***

Şerife Güler

Bazı teşkilatlar çok pasifti. Ayrıca koltuk sevdası vatan sevdasından önce geldi yine aynı teşkilatlarda. Teşkilatlara kızanlar maalesef partiye oy vermedi

***

Sekine Eminoğlu Türedi

Sekine Eminoğlu Türedi Milletvekili adaylarını seçerken kamuoyu yoklaması yapılsaydı durum böyle olmazdı. Tahir Akyürek e kızıp oy vermeyen çok kişi oldu maalesef

***

Fehmi Kartlar

Ben yıllardır AK Parti'ye oy atan biriyim lakin gelinen noktada Konya halkını dinlemeyip Tahir Akyürek aday gösterildi ve sonucunda bu oldu ve oylar MHP’ye gitti

***

Emrah Toros

Vekil listesi ve Konya milletvekillerinin pasifliği şehrine sahip çıkmaması gibi nedenler eklenebilir

***

Fatih Namal

Demek ki neymiş ceketimi kosam Konya’dan alırız algısı yıkıldı: İstenmeyen vekiller konuldu.

***

Yusuf Eyilmez

Ahhh ahhhh şunları Reis bir okusa oy kayıplarının neden olduğunu görür aslında

***

Selman Serin

Selman Serin İstenmeyen isimlerin aday gösterilmesi. Örnek: Tahir akyürek

***

Salih Metin

ANAP' in durumuna düşmemek için yerel yönetimlere önem vermeli. Para baronlarına dikkat edilmeli.

***

Ekrem Taşdemir

Ekrem Taşdemir Ak partinin oylarının çoğu iyi partiye gitmiş de ondan

***

Kadir Parlakkaya

Yerel halka sormadan birilerini aday göstermek bundan sonrada oy kaybına neden olur

***

Yusuf Küçükhemek

Yusuf Küçükhemek Konya'da Akp oylarının düşmesinin sebebi Tahir Akyürek'in milletvekili adayı gösterilmesidir. Konyalılar Tahir Akyürek'i sevmediklerini ve bu yüzden oy vermeyeceklerini defalarca dile getirdiler. Hatta bunun için CİMER ve BİMER'e defalarca dilekçeler yazanlar oldu.

***

Ibrahim Ayvaz

Ibrahim Ayvaz Geçen sene Konyaspor’un hakkı yendi, Bir tane siyasi yardımcı olmadı

***

Fatıma Gnl Kaleli

Fatıma Gnl Kaleli Teşkilat yeniden yapılanmalı

***

Abdullah Tayfur

Abdullah Tayfur Kayseri’de de ayni beyler

***

Hasan Baykın

Hasan Baykın Baş faktör Tahir Akyürek ama diğer adaylarda ondan farksız değil..