Sosyal Medya kullanıcılarına uyarı  MEDYA TERÖRÜNE DİKKAT EDİN!

Sosyal Medya kullanıcılarına uyarı MEDYA TERÖRÜNE DİKKAT EDİN!

Sosyal medya alanında Türkiye ve dünyanın ilk STK’sı olan Uluslararası Sosyal Medya Derneği Genel Başkanı Said Ercan, “Bir terör örgütünün daha çok insanın beynini bulandırmaktır. Sahte hesaplarla terör örgütlerinin propagandası yapılıyor” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında (KOM) düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'ndaki konuşmasında, sosyal medya hesaplarında terör propagandası yapıldığı ve suç işlendiğini söyledi. Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarını, gazetemize değerlendiren Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Genel Başkanı Said Ercan, sosyal medya kullanıcıların uyardı.

TERÖR ÖRGÜTLERİ SOSYAL MEDYADA AKTİF

USMED Genel Başkanı Said Ercan, ülkemize çok fazla terör saldırısı gerçekleştiğini söyleyerek sosyal medya kullanıcılarına seslendi. Terör örgütlerinin de aktif şekilde sosyal medya kullandığını dile getiren Said Ercan, “Bir terör örgütünün amacı tabi ki bilinmek ve daha çok insanla anlaşmak, daha çok insanın beynini bulandırmaktır. Şimdi sosyal medya çağında sahte hesaplarla çok fazla terör örgütünün propagandası yapılıyor” şeklinde konuştu.

said-ercan.jpg

SOSYAL MEDYA KULLANIRKEN DİKKATLİ OLMALIYIZ

Türkiye’de en çok PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin propaganda yaptığını belirten Said Ercan, bu terör örgütlerinin en büyük saldırılarından birisinin de sosyal medya tarafından yapıldığını dile getirdi. Sosyal medya kullanıcılarını uyaran ve terör paylaşımlarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Ercan, “sosyal medya kullanıcıları dikkat etmeleri lazım. Çünkü haberi olmadan kullandığı bir uygulama kendi bilgisayarı şahsi telefonu bir örgütün hizmetinde kullanılabilir. Siz farkında olmadan hesabınız bir uygulamayı beğenmişsinizdir sizin hesabınızdan bir gönderiyi yayınlayabilir açıklama yapabilir.  bir suca sizi ortak edebilir siz farkında olmadan bir etkinliğe dahil olursunuz. O etkinlik bir terör örgütün kampanyası olabilir sosyal medya manipülasyona müsait bir ortam. Bu yüzden kullanıcılar bir şeyi paylaşırken 2 kere düşünmeleri gerekir ve bir kampanyayı desteklerken arkasında kim var kimi destekliyor benim ülkem için faydalımı değil mi bunlara bakması lazım” dedi.

‘MEDYA TERÖR ÖRGÜTÜ’ OLUŞTURUYORLAR

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarında Çin’de yaşanılan bir olayı Türkiye’de yaşanmış gibi gösterildiğini söyleyen Ercan, “Sosyal medya kullanıcıları Çin’deki bir olayı gün boyunca Türkiye’de olmuş gibi gösterip devlete karşı bir nefret içerdiler. Bir terör örgütü var. Silahlı silahsız ben silahsız terör örgütlerinin sosyal medyayı çok iyi kullandığını düşünüyorum. Medya terör örgütü oluşturuyorlar aslında. 1 günde bin tane sahte hesap açıp algı yapabilecek iken siz siber güvenlik masasında bin tane çalışan alamıyorsunuz. Böyle bir durumda karşıdaki güç çok dev bir güç oluyor. Belli olmayan bir güç ama karşısındaki siber güvenlik kurumumuz tamamen yapılanmaya elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan ama yetersiz kalan bir yapı var.  Bütün dünyada böyle Türkiye bu anlamda yine çok iyiye gidiyor. Yapılan anketlere göre dünyada gençlerin %43 ü internet bağımlısı çıkıyor 2 gencimizden birisi demek burada milli bir enerjimiz kaybediliyor”  şeklinde konuştu. Necati Kiriş – Memleket