Sosyal hizmet ve acil afet yardımcıları yetiştirecekler

Sosyal hizmet ve acil afet yardımcıları yetiştirecekler

Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu sosyal hizmet ve acil afet yardımcıları yetiştirecek.

Konya’nın Beyşehir ilçesine, Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde iki yıl önce dahil edilen 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu eğitim ve öğretime başladığında sosyal hizmet, acil yardım ve afet yönetimi eğitimi alan teknik personel yetiştirecek.

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü görevine bir süre önce atanan Prof.Dr. Mehmet Zengin, yaptığı açıklamada, 2014 yılında kurulan ve halihazırda Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Sosyal Hizmet bölümü olmak üzere iki bölüme sahip yüksekokula yeterli öğretim üyesi bulunmadığı için iki yıldır öğrenci alınamadığını hatırlatarak, “Bu yıl sonuna kadar bölümlerimizdeki gerekli hoca sayısını tamamlayacağız ve inşallah 2017 yılı Eylül’ünde bölümlerimize öğrenci alacağız” dedi.

Bir bölüme öğrenci alınabilmesi için o bölümde en az 3 öğretim üyesinin bulunma zorunluluğuna dikkati çeken Zengin, “Bölümümüz kadrolarına en kısa zamanda yapılacak ilavelerle öğretim üyesi eksiklik sorunumuz inşallah zaman içerisinde ortadan kalkacak. Her iki bölümümüz de milletimize hizmet edecek çok güzel bölümlerdir, mezunlarının çok arandığı bölümlerdir. Ülkemizde günümüzde yediden yetmişe, fakirinden zenginine sosyal hizmetlere çok ihtiyaç duyuluyor. Öte yandan acil yardım ve afet yönetimi konusunda da ülkemizde yetişmiş teknik personel sayısı oldukça az. Bu açıkların bir kısmını da SÜ Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kapatacak inşallah. Yüksekokulumuzun ilçemize kazandırılmasında başta hayırsever işadamımız Ali Akkanat Bey olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Zengin, mevcut iki bölüme öğretim üyesi kazandırılmasıyla birlikte öğrenci alımlarının ardından tarım ve hayvancılık bölümünün kazandırılması için de gayret göstereceğini kaydetti.