"Soruları veren ahlak yoksunlarını ben de merak ediyorum"

"Soruları veren ahlak yoksunlarını ben de merak ediyorum"

Polis Akademisinin 2012'deki giriş sınavı sorularının FETÖ üyelerine verilmesine ilişkin 80 sanıklı davanın görülmesine başlandı- Sanık Kum: - "Soruları veren ahlak yoksunlarını ben de çok merak ediyorum. Onların bulunmasını ben de çok istiyorum"

Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) 2012 Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sınav öncesi elde edilerek aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla, haklarında dava açılan 80 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesinde bulunan salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Kimlik tespiti ve Mahkeme Başkanı Muhammet Karaca tarafından iddianamenin özetinin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

Tutuklu sanık Abdurrahim Metin iddiaları reddederek, Emniyette kendi verdiği beyanların haricinde ifadesinin yazıldığını iddia etti. Emniyet ifadesini kabul etmeyen Metin, FETÖ üyesi olmadığını ve soruların dağıtılmasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını savundu.

Sanık Ahmet Faruk Sait Eroğlu da Polis Akademisine girişte kimseden soru almadığını ve örgüt üyesi olmadığını iddia etti.

Ticaretle uğraştığını kaydeden sanık Ali Turgay "Sorular bende olsaydı öncelikle kendim için kullanırdım. Soruları dağıttığım doğru değildir." şeklinde savunma yaptı.

- "Soruları veren ahlak yoksunlarını ben de merak ediyorum"

Sınav sorularının örgüt üyelerine verilmesine aracılık ettiği ileri sürülen tutuklu sanık Abdurrahman Kum, suçlamaları reddetti. FETÖ'nün şifreli haberleşme ağı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenen Kum, bu programı kullanmadığını ileri sürdü.

Kum, sınav sorularının dağıtılmasına yardımcı olmadığını, soruların verildiği ileri sürülen İstanbul Bahçelievlerdeki örgüt evine gitmediğini iddia etti. Sanık Kum, " Soruları veren ahlak yoksunlarını ben de çok merak ediyorum. Onların bulunmasını ben de çok istiyorum." dedi.

Girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) aldığı yüksek notun ardından Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı olarak atandığını söyleyen Kum, 3 yıl iş bulamadığını aktardı.

Örgüt üyelerine soru verdiği iddia edilenler arasında yer alan tutuklu sanık Ali Deveci ise FETÖ ile bağlantısı olmadığını, ByLock kullanmadığını savundu. Deveci, Polis Akademisinde eğitim gören örgüt üyelerinin "abisi" olarak nitelendirildiğini ancak böyle bir görevinin olmadığını öne sürdü.

Duruşmaya, yarın diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edilecek.

- İddianame

İddianamede zanlılar, "resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve silahlı terör örgütü üyesi olmak" ile suçlanıyor.

Sınava ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Talim Terbiye Kurulu ve ÖSYM Başkanlıklarıyla Hacettepe Üniversitesinden bilirkişi veya inceleme raporları alındığına yer verilen iddianamede, "Belirtilen 5 bilirkişi raporu ve değerlendirme raporlarının analizi neticesi 'Sonuçlarda oluşan çift tepeli dağılım, fen bilimleri, matematik, yabancı dil testlerindeki beklenmedik sonuçlar ve kopya şüphesi kanaati' olarak ortak özellikler belirlenmiştir. Mülkiye Müfettişliği inceleme raporu içeriğinde bahsedilen bilirkişi raporunda da 'Çift tepeli dağılım, sonuçlarda istatistiki anormalliklere' ait tespitler belirtilmiştir." ifadesi yer alıyor.

İddianamede örgütün "ev abileri" olarak nitelendirdiği kişilerce "soruların sınava gireceklere dağıtıldığı" belirtiliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :