Sorgun’da mezarlık ziyareti

Sorgun’da mezarlık ziyareti

YOZGAT (AA) – Ramazan Bayramı’na bir gün kala Sorgun ilçesinde vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe merkezindeki ve köylerdeki mezarlıkları...

YOZGAT (AA) – Ramazan Bayramı’na bir gün kala Sorgun ilçesinde vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe merkezindeki ve köylerdeki mezarlıkları ziyaret etti.

Sorgun Müftüsü Hasan Görer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanların özellikle Arife ve bayramın birinci günü kaybettikleri yakınlarına dua okumak için mezarlıkları ziyaret ettiklerini söyledi.

İslam dininde Ramazan ve Kurban Bayramında kabir ziyaretlerinin önemli olduğunu ifade eden Görer, ülke genelinde dini bayramlardan önce mezarlık ziyaretlerinin yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Mezarlık ziyaretlerinin makbul olanı Arife günü yapılan ziyaretlerdir. Ancak, bayramın birinci gününde de mezarlıklar ziyaret edilebilir. Kardeşlerimiz Arife günü bu ziyareti gerçekleştiremediler, bayramın birinci gününde de yapabilirler. Yoğun ziyaretçi akınından dolayı mezarlık çevresindeki yollarda trafik sıkışıklığına bağlı olarak istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Halkımızdan bu mübarek günler hatırına sinirlerine hakim olmalarını rica ediyorum. Tüm Sorgunlu hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :