Sorgun'da İşkur Bilgilendirme Toplantısı

Sorgun'da İşkur Bilgilendirme Toplantısı

YOZGAT (AA) - İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğünce Sorgun ilçesinde işverenlere kurumun uygulamaları ve teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.Sorgun...

YOZGAT (AA) - İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğünce Sorgun ilçesinde işverenlere kurumun uygulamaları ve teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Ali Arslantaş küreselleşme, bilgi çağı, teknoloji çağı gibi kavramların açtığı yeni ufukların, ulusal ve bölgesel rekabetin artmasına, üretim faaliyetlerinin ve üretimde kullanılan yöntem ve tekniklerin değişmesine neden olduğunu söyledi.

Değişim ve gelişimin nitelikli ve donanım sahibi insanı ön plana çıkardığını vurgulayan Arslantaş, "Bugün toplumsal kalkınma ve gelişmenin temelinde en büyük güç nitelikli insandır. İnsan, yeteneği ve potansiyeliyle en önemli öğedir. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyada insan gücü kaynağının tüm yönleriyle geliştirilmesi toplumsal ve ekonomik başarının sağlanmasında anahtar faktörlerden biri olarak görülmektedir. Küreselleşme ve ona bağlı olarak bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişmeler eğitim düzeyi yüksek, bilimsel araştırma ve geliştirme yeteneğine sahip insan gücünün yetiştirilmesini, üretimde verimliliği ve ileri teknoloji kullanımını ön plana çıkarmaktadır" diye konuştu.

Arslantaş, dünyadaki hızlı değişime uyum sağlayabilen ve insan kaynağını bu yeni ortamın gerektirdiği niteliklerle donatabilen ülkelerin 21'inci yüzyılda etkili ve başarılı olabileceğini sözlerine ekledi.

İŞKUR Yozgat İl Müdürü Nevzat Atak da kurumun sunduğu hizmetler, işverenlere sağlanan teşvikler ve yasal yükümlülükler hakkında bilgiler verdi. Atak, "İŞKUR olarak işverenlerimize bazı teşvikler ve avantajlar sağlıyoruz. Özellikle teşvikler ve kurslar hakkında vereceğimiz bilgilerle yönlendirebileceğimiz işverenlerimiz ile Sorgun iş yaşamında daha etkin olmayı ümit ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı