Sorgun'da IPARD 2 programı tanıtıldı

Sorgun'da IPARD 2 programı tanıtıldı

YOZGAT (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından Sorgun'da IPARD 2 projesi tanıtımı yapıldı.Toplantının...

YOZGAT (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından Sorgun'da IPARD 2 projesi tanıtımı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TKDK Yozgat temsilcisi Selim Türker, tarımsal ve kırsal kalkınmanın ekonomik etkileri ve kurum tarafından üreticiye sağlanacak avantajlar hakkında bilgi verdi. 

Daha sonra konuşan Kaymakam Ali Arslantaş, 2007 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı özel bütçeli ve idari-mali özerkliğe sahip bir kamu kurumu olduğunu söyledi.

Projesi onaylanan ve destek almaya hak kazanan iş sahiplerinin beş yıl boyunca bu işi yapmaları gerektiğini belirten Arslantaş, şöyle konuştu:

 “2007-2014 döneminde IPARD kapsamında toplam 900 milyon avro AB fonu tamamen karşılıksız olarak Türkiye’de kullanılmış ve bu rakam çarpan etkisiyle 3 milyon avro civarında emisyon hacmi oluşturmuştur. 2015 yılıyla başlayan yeni dönemin bu ilk proje çağrısına çıkma çalışmalarının ilimiz ve ilçemiz için, memleketimiz insanı ve çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” 

İlyas Aslan Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cumhur Eser, İl Genel Meclisi üyeleri, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, Çiğdemli Belediye Başkanı İsmail Biçer ve Sorgun’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı