Sorgun'da Aşık Derdiyar ve Aşık Garip anıldı

Sorgun'da Aşık Derdiyar ve Aşık Garip anıldı

YOZGAT (AA) - Aşık Derdiyar ve Aşık Garip Demir, Sorgun Ozanlar Yazarlar ve Şairler Derneği (SOYDER) tarafından düzenlenen törenle anıldı.Sorgun Belediye...

YOZGAT (AA) - Aşık Derdiyar ve Aşık Garip Demir, Sorgun Ozanlar Yazarlar ve Şairler Derneği (SOYDER) tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Sorgun Belediye yemekhanesinde düzenlenen anma programına Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci ile Kars, Sivas, Çorum, Erzurum, Kırşehir, Ankara, Yozgat’tan 35 şair ve ozan katıldı.

Burada bir konuşma yapan Şimşek, Sorgun'da kurulan bu tür derneklerin önemli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

SOYDER tarafından düzenlenen Aşık Derdiyar ve Aşık Garip Demir'i anma programının da bu etkinliklerden biri olduğunu dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Üç yıl önce bir kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden ülkemizin ünlü ozanlarından Aşık Derdiyar ve yıllar önce kaybettiğimiz Aşık Garip Demir'i bugün burada anıyoruz. Sorgun kültürüne önemli katkılarda bulunan bu iki ozanımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu programlar, aşıklık geleneğinin yaşatılması adına çok önemli. Sorgun’da görüyoruz ki artık Sorgunlular bu memleketin yetiştirdiği şairlere, ozanlara, aşıklara sahip çıkıyor. Bu durum bizleri çok memnun ediyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve ebediyete intikal eden bütün şair, ozan ve aşıklarımızı saygı ve rahmetle anıyorum."

SOYDER Başkanı Murat Erciyas da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanından anma programına gelen şair, ozan ve aşıkların kendilerini onurlandırdığını ve ebediyete intikal eden tüm şair ve ozanlara sahip çıkma adına önemli bir etkinliğe imza attıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından izleyiciler ozanların söylediği türküleri ve atışmaları dinledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :