Sorgun, görevi Kubat'tan devraldı

Sorgun, görevi Kubat'tan devraldı

AK Parti'de seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirilen Sorgun, görevini Kubat'tan devraldı

ANKARA (AA) - AK Parti'de seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirilen Ahmet Sorgun, yeni görevini Mehmet Doğan Kubat'tan devraldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Ahmet Sorgun, görevi AK Parti Genel Merkez'de düzenlenen törenle, Mehmet Doğan Kubat'tan aldı.

Zor bir görev devraldığını belirterek, konuşmasına başlayan Sorgun, "Bizler faniyiz, baki olan Allah'tır. Kalıcı olan davalardır ve teşkilatımızdır. AK Parti bugüne kadar bizim siyasi tarihimizde özellikle çok partili siyasi hayatımızda en çok seçim kazanan, girdiği her seçimi kazanan ve en fazla iktidar olan bir parti. Bunun sebeplerine baktığımızda güçlü bir liderlik, kurumsal bir teşkilat ve seçmenle olan sağlıklı bir bağ görüyoruz." dedi.

Seçim İşleri Başkanlığı olarak, "Sanki hiç seçim olmayacakmış gibi dingin, yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklı" anlayışıyla çalışmaları yürüteceklerini vurgulayan Sorgun, "Çok tecrübeli, birikimli bir kadro var, AK Parti'de. Bugüne kadar bu görevi deruhte etmiş arkadaşlarımızdan, abilerimizden, büyüklerimizden inşallah istifade edeceğiz. 'İstişare eden aldanmaz, iktisat eden fakir olmaz' der bizim büyüklerimiz. Her zaman bunu önemseyeceğiz. Bu görevleri bizlere emanet edenleri mahcup etmemeyi ve hem Hak huzurunda hem halk huzurunda mahcup olmamayı umuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Görevi devreden Kubat da partisinin seçim işlerinde bir nöbet değişimi yaşandığını belirterek, Sorgun'un tecrübelerine dikkati çekti.

Seçim İşleri Başkanlığının bir partinin en önemli organlarından biri olduğunu kaydeden Kubat, "Partiyi ayakta tutan en önemli kolonlardan birisidir. Biz de seçim işleri birimi olarak, genel merkez ekibi olarak bütün teşkilatlarımızla büyük bir uyum içerisinde, Türkiye'nin bütün sandıklarındaki kardeşlerimizle eşzamanlı olarak bu görevi layıkıyla yürütebilmek için parti kurulduğundan beri eksiksiz olarak vazifelerimizi yerine getiriyoruz." diye konuştu.

Sorgun'un birime yeni başarılar getirmek için elinden gelen gayreti göstereceğine inandığını ifade eden Kubat, Sorgun'u kutladı.

Tören, Kubat ve Sorgun'un birbirlerine çiçek takdimiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :