Sorgun: Avrupa’ya demokrasi dersi verdi

Sorgun: Avrupa’ya demokrasi dersi verdi

Musa Arat’ın seçim çalışmalarını anlatmasından sonra Konya ve Türkiye’deki genel durumu değerlendiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Avrupa’da terör örgütleri devlet destekli propaganda yapıyorlar” dedi.

Türkiye’de ve Konya’daki Referandum çalışmaları hakkında konuşan Ahmet Sorgun, muhalefet partilerinin yanlış algılarla değişiklik maddelerini saptırmaya çalıştıklarını söyledi. Avrupa’nın da güçlü bir Türkiye istemediğinin altını çizen Sorgun, ““İl Başkanımızı Milletvekillerimiz Belediye Başkanlarımızı ve tüm teşkilatımızın çalışmaları tüm hızıyla yürütüyor. 16 Nisan halk oylamasına artık 20 günden az bir gün kaldı. Anketlerdeki kararsız oranları gün gün azalırken aynı zamanda ‘Evet’ oranı yükseliyor. Özellikle ana muhalefetin algılar üzerinden oluşturmaya çalıştığı menfi propagandaları teşkilat mensuplarımızın sahadaki yaptığı çalışmalar, basın yoluyla yapılan aydınlatıcı çalışmalar neticesinde her gün bir kez daha yalanlara karşı gerçekler ortaya çıkıyor. Algılara karşı olgular ortaya çıkıyor. Doğrusu akla ziyan iddialar ile ortada propaganda yapılıyor. Bir süre sonra bunların hepsi boş çıkıyor. Yalan propaganda yapılırken aynı zamanda ölçüsüzlükte sınır tanımayanlar oluyor. Ne yazık ki Türkiye içinde ve dışında milletimize karşı olumsuz bir hava oluşturmak istiyorlar. Bu olanları hepimiz ibretle izliyoruz. Yurt dışında başta AB ülkeleri olmak üzere, Avrupa ne yazık ki kendi ürettiği değerleri, şimdi bir bir ayaklar altına alıyor. Avrupa, sanki kendi artacağına yeniden dönmekte olduğunu görüyoruz. Bu Avrupa için gerçekten tehlikeli bir gidiş. Avrupa şu anda hasta adam rolünde, ama hasta olduğunu da kabul etmiyor. Doğunun ve özellikle Türkiye’nin kurtarıcı nefeslerine Avrupa’nın ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.  Avrupa’da devlet ve hükümet destekli, mitinglerde terör örgütlerinin ileri gelenleri, boy gösteriyor ve ülkemizin cumhurbaşkanımıza usulsüz pankartlar afişler asılıyor. Terör örgütlerine şiddet özendiriliyor. Güya adına medeni denilen yaşlı Avrupa’dan hiçbir ses çıkmıyor.

“BU BAHAR İKİ YÖNLÜ GELİYOR”

Çalışmalar hakkında da konuşan Sorgun vatandaşın üzerindeki referandum düşüncesinin çok olumlu olduğunu dile getirdi. Baharın iki yönlü geldiğini sözlerine ekleyen Sorgun, “Çalışmalarımız tüm güzelliğiyle devam ediyor. ayrıca Konya teşkilatımız çok disiplinli ve düzenli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman oludğu gibi Millet ve memleket davasının orta direği Konya olmaya devam ediyoruz. Bu güne kadar Konya hep üzerine düşeni yaptı ve bundan sonrada yapmaya devam edecek. Bizde genel merkez çalışmalarımızdan fırsat bulduğumuz sürece Konya’ya gelerek çalışmalara katkıda bulunuyoruz. Deyim yerindeyse bir ayağımız burada diğer ayağımız da bütün Türkiye’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 15 Nisan’a kadar Türkiye’deki tüm illeri Ak Parti Genel merkez çalışmaları olarak gezmiş olacağız.

İZAHINI YAPAMAYACAĞMIZ MADDE YOK

“18 maddelik anayasanın 19’ncü değişikliği hususunda 37 yıllık bir hukuçu olarak ifade ediyorum ki, 18 maddenin arkasında duramayacağız, izah edemeyeceğiz hiçbir maddesi söz konusu değildir. Muhalefet hiçbir maddeyi tam olarak açıklamıyor. Yuvarlak olarak maddeler üzerinde değerlendirmeler yaparak yalan söylüyor. Söylediklerinin içi boş oluyor ve söyledikleri sözlerin altında kalıyorlar. Fakat yine yalanlarına devam ediyorlar. Şu anda muhalefetin düştüğü dürüm bu. Milletimiz her zaman gerçeklerden yana olmuştur. 1950’den bu yana CHP’yi iktidara tam anlamıyla getirmemiş. Bu değişiklik sistemini en çok CHP’nin istemesi gerekiyor. Peki CHP neden bunu istemiyor, CHP Veseyat odakları üzerinde siyaset yaptığı için bunun değişmesini istemiyor. 18 maddelik yeni sistemde artık vesayet sistemlerinin söz hakkı bitiyor ve asla yer olmayacak. 18 maddenin bir özeti vardır. yetki sadece millette olacak, güçlü bir yasam ve yürütme olacak. İçinden geçtiğimiz şartlarda ançak bu kadar güçlü yönetimlerle çıkılabilir. 15 yıldır neden değiştirmediniz diyenlere diyoruz ki; Bu sadece bugün için değil, Türkiye’nin geleceği için yapıyoruz. Devletler böyle değişiklikler yaparken en olumsuz şartalar göre yaparlar. Memleketin yapısını yaparken kişilere göre değil, en olumsuz şartlara göre yapılmıştır. Milletimize de bunu en iyi şekilde anlatıyoruz. Burada ne bir milletvekilliği, başkan veya hiçbir kimsenin seçimi yok, sadece milletin secimi var”

Servet R. Çolak-Memleket