"Sonuna kadar demokrasi diye yola çıktık"

"Sonuna kadar demokrasi diye yola çıktık"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "7 Haziran'da demokrasiyi kesintiye uğratmaya çalışanlar, 17-25 Aralık'ta yargı darbesi yapmaya çalışanlar, 15 Temmuz'da hain FETÖ darbesini gerçekleştirenler karşısında susanlar, Türkiye'nin demokrasi mücadelesini anla

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "7 Haziran'da demokrasiyi kesintiye uğratmaya çalışanlar, 17-25 Aralık'ta yargı darbesi yapmaya çalışanlar, 15 Temmuz'da hain FETÖ darbesini gerçekleştirenler karşısında susanlar, Türkiye'nin demokrasi mücadelesini anlayamazlar. Onun için biz sonuna kadar demokrasi diye yola çıktık ve bundan da asla vazgeçmeyiz." dedi.

Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 73. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen, "Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni"ne katıldı.

Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, İngiltere'de meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, İngiliz halkının acılarını paylaştığını söyledi. Terörün insanlık suçu olduğunu vurgulayan Tüfenkci, bu olayın bir kez daha tüm dünyanın teröre karşı ortak duruş sergilemesi gerektiğini gösterdiğine işaret etti.

Tüfenkci, olağanüstü halin (OHAL) iş dünyası ve ticaretin önüne engel olarak değil, güvenliği sağlamak adına getirildiğini ifade ederek, "Ne OHAL'den dolayı kapanan bir fabrika var ne de ticareti kesintiye uğrayan bir kesim var ama terörle arasına mesafe koyamayanlara karşı elbetteki OHAL'in verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Çünkü iş dünyası, güvenlik, güven, istikrar ve huzur ister. Huzuru ve güvenliği sağlamak için terör örgütleri ülkede bitene, kökü kazınana, tehdit olmaktan çıkana kadar elbetteki OHAL'in sizin güvenliğinizi sağlamak adına, belli bir süre devam etmesinde fayda olduğunu zaten sizler ifade ediyordunuz." diye konuştu.

AK Parti ve hükümet olarak, demokrasiyi Türkiye'de hakim kılmak için mücadele ettiklerini belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

"7 Haziran'da demokrasiyi kesintiye uğratmaya çalışanlar, 17-25 Aralık'ta yargı darbesi yapmaya çalışanlar, 15 Temmuz'da hain FETÖ darbesini gerçekleştirenler karşısında susanlar, elbetteki Türkiye'nin demokrasi mücadelesini anlayamazlar. Onun için biz sonuna kadar demokrasi diye yola çıktık ve bundan da asla vazgeçmeyiz. 2002'den beri hükümet olarak hep değişimi ve dönüşümü öne alarak, demokrasiyi daha da genişleterek mücadelemize devam ettik etmeye de devam ediyoruz. 'Demokrasinin, güvenliğin olmadığı yere yabancı sermaye gelmez' diyorlar. Evet doğru gelmez ama Türkiye, tarihinde en yüksek yabancı sermaye girişlerini, AK Parti hükümetleri zamanında gerçekleştirmiştir. BİST 100 endeksi yüzde 1,37 yükselerek, tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi ve 97 bin 717 puanla kapandı, 2002 yılındaki kapanış 10 bin 369 puandı. 2016'da bu ülkede darbe girişimi olmasına, ekonomik terör saldırıları olmasına rağmen yabancı sermaye girişlerine baktığımızda gerçekten takdire şayan."

Tüfenkci, Türkiye'nin kendisine güvenen, üreten hiç kimseyi mahcup etmediğini ve hükümet olarak da gelen talepleri yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

- "Kılıçdaroğlu'nun, unuttuğu bir şey var"

Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap verirken de şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı diyor ki, 'FETÖ ile mücadelede siyasiler yok mu, bunlar yok mu, şunlar yok mu? Bu işi baklavacılar mı, şekerciler mi, simitçiler mi, minibüsçüler mi yaptı?' gibi mücadeleyi sulandırma noktasında her türlü tenzilatı yapıyor. Unuttuğu bir şey var, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı o gece öldürmeye, almaya gidiyorlardı herhalde bunu unuttu. Cumhurbaşkanımız bu mücadelenin sulandırılmasına izin verir mi? Sizlere soruyorum ama sulandıranlar şekercilerden, simitçilerden, minibüsçülerden bahsederek esasında perde arkasındakileri saklamaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız defalarca ifade etti, dedi ki, 'Bunun arkasında her kim varsa, kızımız da oğlumuz da en yakınımızda kim varsa hesabını soracağız.' Buna rağmen, hükümeti, Cumhurbaşkanımızı 'darbenin arkasındakileri koruyorlar' gibi gerçekten akla ziyan iddialarda bulunmasını da sizin vicdanlarınıza havale ediyoruz."

FETÖ ile mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Kim gerçek anlamda mücadele edip, kim lafta sözde bu işin avukatlığını yapıyor, kim sulandırıyor onu da siz izleyin ve karar verin. Kim ne derse desin, biz sonuna kadar FETÖ ile mücadele etmeye devam edeceğiz. PKK'sı ile de DEAŞ ile de FETÖ'sü ile de... Çünkü, biz iş adamlarımızın, bu toplumun güvenliğini sağlamak istiyoruz ve bunun için de ne gerekiyorsa onu elbetteki gerçekleştireceğiz. AK Parti olarak terörle arasına mesafe koyan her düşünceye saygı duyuyoruz ama terörü besleyen, teröre yataklık yapan, terörün ateşine odun taşıyan düşünceyi de kınıyoruz, bu topraklarda yetişmesine de izin vermeyiz. Biz üniversitelerin özgür olmasını, bilim ve eğitim yuvası olmasını istiyoruz. Onun için mücadele ettik. Onun için başörtülü kızlarımız üniversiteden atılırken, ikna odalarına alınırken susanlar, bilimden, ilimden bahsetmeyenler bugün burada üstelikte bilimle, buluşla alakası olmayan bildirilere imza atanlarlara, teröre destek çıkanlara destek verirken gerçekten komik duruma düşüyorlar."

- "Kara lekemiz yok, kara lekesi olanlar utansın"

Üniversitelerde özgürlüğü savunduklarını belirten Tüfenkci, ülke topraklarının nice ilim ve bilim adamları yetiştirdiğini dile getirdi. Ülke tarihi ve medeniyetiyle övündüklerini söyleyen Tüfenkci, "Biz bizden önceki devletlerle, Osmanlıyla da Selçukluyla da övünüyoruz. Onun için bizim kara lekemiz yok. Kara lekesi olanlar utansın." ifadesini kullandı.

Tüfenkci, sanayinin yerli ve milli olması için çalıştıklarını anlattı. Bu konuda önemli destekler sunduklarını belirten Tüfenkci, bugün gelinen noktada gurur verici tablolarla karşılaşıldığını ancak bunun yeterli olmadığını ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Türkiye'nin engellemelere rağmen kendi silahını, tankını, topunu, füzesini, gemisini, uçağını ve helikopterini üretir hale geldiğine dikkati çeken Tüfenkci, şöyle dedi:

"Şimdi sizlerden gelen talepler doğrultusunda, istihdam desteği sağladık. Sayın Kılıçdaroğlu, biz 'artı istihdam' derken, kuru kuruya istemedik sanayicimiz, esnafımız büyüsün, üretim artsın diye teşviğimizi de verdik. Biz kim ne derse desin, sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Biz bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da ekonomimizi büyütmeye çalışıyoruz. Bir yandan Cumhurbaşkanı hükümet uyum yasalarını çıkartırken bir yandan da ekonomimizi nasıl geliştiririz, büyütürüz, ihracatımızı artırırız, onlara nasıl destek veririz bunları hayata geçiriyoruz. Yapılanların hakkını teslim etmek lazım. Evet eksikliklerimiz olabilir ama bu eksiklikleri biz istişareyle, diyalogla, birlik ve beraberlikle, uzlaşmayla hayata geçirebiliriz. Biz sizlerin yanındayız, Türkiye'yi el birliğiyle hep beraber büyüteceğiz. Üretim, ihracat ve yeni pazarlara açılma noktasında teşvikleri hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :