Sonsuz Şükran Köyü'ne yöresel bitkiler parkı

Sonsuz Şükran Köyü'ne yöresel bitkiler parkı

KONYA (AA) - Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'nde yöresel bitkiler parkı oluşturuldu.Sanatçıların kerpiç evlerinin...

KONYA (AA) - Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'nde yöresel bitkiler parkı oluşturuldu.

Sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü'nün kurucusu Mehmet Taşdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçıların mekanında yöresel bitkiler parkı oluşturduklarını, alanı bölgenin tek ve en büyük açık hava kültür merkezi haline dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kerpiç evlerde kalan bazı sanatçıların ilkbahar mevsimi ile birlikte köyde yeniden bir araya gelerek yürütülen çalışmalara katıldığını belirten Taşdiken, çalışmalara sinema oyuncusu Bulut Aras ve bir televizyon kanalında katıldığı popstar yarışmasının ardından "Popstar Bayhan" olarak ünlenen Bayhan Gürhan gibi isimlerin de gönüllü olarak katıldığını kaydetti.

Halen 30 sanatçının sahibi olduğu 30 kerpiç evin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü'nde bu yörede yetişen bitkilerle ilgili büyük bir park yaptıklarını ifade eden Taşdiken, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda köye gelen sanatçılarımız yürütülen çalışmalara katılarak kazmayı küreği ellerine aldı, adeta bir çiftçi gibi dikim, çapalama, bahçelere çit çekme ve sulama gibi değişik faaliyetlerde bulundu. Sanatçılarımız evlerinin bahçesinde sebze ve meyve yetiştirebilmek için çalışmalara başlarken, domatesinden, salatalığına her türlü ürünü organik olarak yetiştirebilmek için mesai yürüttü. Sonsuz Şükran Köyü'nü bölgenin en büyük açık hava kültür müzesi haline dönüştürebilmek için de çalışma başlattık."

Köyde yürütülen çalışmalara katılan sinema oyuncusu Bulut Aras, Şükran Köyü'nde sanatçı dostlarıyla yeniden bir araya gelmenin ve mekana emek vermenin kendisi için çok hoş olduğunu belirtti.

Ressam Kamer Batıoğlu da köyün kurucu üyelerinden olduğunu vurgulayarak, "Yılın iki üç ayını buraya gelerek büyük bir keyifle değerlendiriyorum. Sanatçı dostlarımla, komşularımla birlikte her fırsatta buraya koşa koşa geliyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :