Sonbirlik Sanayi Sitesi ağaçlandırıldı

Sonbirlik Sanayi Sitesi ağaçlandırıldı

Karatay Belediyesi ve Ak Parti Karatay İlçe Teşkilatı tarafından ortaklaşa düzenlenen törenle, Sonbirlik Sanayi Sitesi, Fevzi çakmak Mahallesi 10551. Sokaktaki 20 Bin m² ağaçlandırma sahasında 650 ağaç toprakla buluştu

Düzenlenen törene Ak Parti Milletvekili Adayı Ziya Altunyaldız, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Kadın Kolları Neslihan Yıldırım , Ak Parti Karatay Gençlik Kolları, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yıldırım’ın selamlama konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç bu toprakların Atalarımızdan miras olduğunu belirterek Karataylı gençlere daha yeşil daha sağlıklı bir Karatay’ı miras bırakmamıza vesile olan Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli’ye teşekkür ederiz” dedi.

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise yapılan bu ağaçlandırma çalışmalarının Karatay Belediyesi’nin yeşile verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirterek ağaçlandırma çalışmalarımız esnasında 3 Milyon 200 Bin m² alanda 100 Bin ağaç diktiklerini belirterek çalışmalarının yeni bağlanan mahallelerde de devam edeceğini dile getirdi.  Karatay’ın toprak ve iklim yapısına uyumlu yatay kök salan ağaçlar seçildiğini vurgulayan Başkan Hançerli Sonbirlik Sanayi Sitesi Ağaçlandırmasında da buna uygun Diş Budak, Sedir, Ehrami Karaçam, İğde, Akasya türü ağaçların seçildiğini söyledi. 27 Nisan Pazartesi günü Saraçoğlu’nda izcilerle birlikte 75 Bin m²’lik alanda ağaçlandırma çalışması yapacaklarını söyleyen Başkan Hançerli, tüm Konyalı hemşehrilerimiz törenimize davetlidir dedi. Başkan Hançerli’nin ardından söz alan Konya Ak Parti Milletvekili Adayı Ziya Altunyaldız  ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çekerek, Ak Parti’nin yeşile verdiğe öneme ve desteğe dikkat çekti. Bu çalışmaların devamlı hale gelebilmesi için halkımızın seçimlerde teveccühünü ve desteğini bekliyoruz diyen Altunyaldız, çalışmaları için Başkan Hançerli’ye teşekkür etti.