Son yolculuklarına da birlikte gittiler

Son yolculuklarına da birlikte gittiler

Konya’nın Seydişehir ilçesinde kanala düşen oğlunu kurtarmak için suya atlayan ve kendileri de boğulan baba ve diğer oğlu son yolculuklarına birlikte uğurlandı.

Dün, yakınlarının mezarını ziyaret etmek için Konya’dan Seydişehir ilçesine bağlı Kumluca Mahallesi’ne gelen baba Yavuz Celebe (46), kardeşi Oğuz Celebe (44) ve çocukları Hüseyin Celebe (19), Semih Can Celebe ve yeğeni Mustafa Celebe (15) ile birlikte mezarlık öncesi yol kenarında bulunan BSA kanalından balık tutmaya başlamış, baba, çocukları ve kardeşiyle birlikte balık tuttuktan sonra toplanarak mezarlığa gitmeye hazırlandıkları sırada 13 yaşındaki Semih Can Celebe dengesini kaybederek suya düşmüş, çocuğunun düştüğünü gören baba Yavuz Celebe, kardeşi Hüseyin Celebe ve oğlu Oğuz Celebe de kanala atlamıştı. Dün yapılan ilk aramalarda kanalda bulunan baba Yavuz Celebe, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş, amca ve iki yeğenin cansız bedenleri ise bu sabah saatlerinde bulunarak otopsi yapılmak üzere Seydişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yapılan otopsinin ardından baba Yavuz Celebe ve oğulları Hüseyin ve Semih Can Celebe’nin cenazeleri yakınları tarafından Seydişehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak Seyyid Harun Veli Camisi’ne getirildi. Yavuz Celebe ve çocukları Hüseyin ve Semih Can Celebe’nin cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kızılcalar Mezarlığı’na defnedildi.
Cenaze namazına, Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yanı sıra yakınları ve sevenleri katıldı.