Son Dakika!!! Patlamada 28 Ölü

Son Dakika!!! Patlamada 28 Ölü

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. En az 28 kişi hayatını kaybederken, 100'e yakın kişi de yaralandı.

Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi'nde 11.45 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada 28 kişi hayatını kaybederken, 100'e yakın da yaralı olduğu bilgisi var. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da var.

PATLAMA, AÇIKLAMA SIRASINDA MEYDANA GELDİ

Şanlıurfa DBP İl Başkanı İsmail Kaplan, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, patlamanın Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Amara Kültür Merkezi önünde açıklama yaptığı sırada gerçekleştiğini söyledi.

Kaplan, olayın intihar saldırısı olduğunu tahmin ettiklerini ve şüphelinin cesedinin de olay yerinde bulunduğunu belirtti.

ÖLENLERİN BİRÇOĞU SGDF ÜYESİ

Patlamada hayatını kaybedenlerin birçoğunun, İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır'ın da içinde olduğu çok sayıda ilden Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri olduğu belirtiliyor.

(Patlamanın olduğu yerden ilk fotoğraf)

sanliurfa-da-patlama-cok-sayida-olu-ve-yarali-7522696_4605_m.jpg

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Diyarbakır'dan da çok sayıda kara ve hava ambulansı olay yerine doğru yola çıktı.

DBP İLÇE YÖNETİCİSİ: OLAY İNTİHAR SALDIRISI

DBP Suruç İlçe Yöneticisi İlyas Bozkurt, "Olay, bir intihar saldırganının üzerindeki bombaları patlatması şeklinde gerçekleşti." dedi. Canlı bombanın IŞİD mensubu olduğu öne sürülüyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Şanlıurfa kent merkezinden Suruç'a polis ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürü de şu an patlamanın olduğu yerde, olay yerini inceliyor.

Patlamanın olduğu bölgedeki binaların camları kırıldı, binalarda maddi hasar var.

YARALILAR İÇİN KAN ARANIYOR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Suruç'taki patlamada yaralananlar için Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

ESP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇELEBİ: İKİ AYRI SALDIRI OLASILIĞI VAR

Habertürk'e konuşan ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi yaptığı açıklamada, "Bu saldırıyı kınıyoruz. 350 genç arkadaş dün Türkiye'nin farklı yerlerinden Kobani'nin inşaası için Suruç'a yola çıktılar. Şu anda bize gelen fakat doğrulanmamış verilere göre iki ayrı saldırıdan bahsediliyor. Yaralıların durumunun çok ciddi olduğunu duyuyoruz. Bu saldırılar demokrasiye, Kobani'deki inşaaya yapılmıştır. Bazı karanlık güçler Suruç'ta bir katliama yol açmışlardır." dedi.

PATLAMA YERİNDE KARGAŞA

Patlamanın şiddetiyle bölgeye akın eden çok sayıda vatandaş, kurtarma çalışmalarının güçlükle sürdürülmesine yol açtı. Bu nedenle polis bölgede toplananları uzaklaştırmak için büyük çaba harcıyor. Şanlıurfa kent merkezinden de ilçeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

PATLAMADAN HEMEN ÖNCE ÇEKİLEN SON KARE

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki patlamadan hemen önce çekilen bir kare fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı.

İşte patlamadan hemen önce çekilen kare:

sanliurfa-da-patlama-cok-sayida-olu-ve-yarali-7522696_5046_m-001.jpg

AMARA KÜLTÜR MERKEZİ HAKKINDA...

Güneş anlamına gelen Amara Kültür Merkezi, DBP'li Belediye öncülüğünde ilçe halkının desteğiyle kuruldu. Amara Kültür Merkezi, bölge halkının çeşitli kurslar aldığı ve yoğun olarak rağbet gören bir yer olarak biliniyor.

haberler.com