Son Dakika! CHP, Mühürsüz Oylar İçin Danıştay'a Başvurdu

Son Dakika! CHP, Mühürsüz Oylar İçin Danıştay'a Başvurdu

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'nun mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması kararıyla ilgili Danıştay'a başvurdu.

CHP, ''Mühürsüz oy ve mühürsüz zarfların da geçerli kabul edilmesini'' öngören kararı için, Danıştay'a başvuruda bulundu. CHP adına başvuruyu Avukat Atilla Kart yaptı.

"DANIŞTAY'A BAŞVURU YAPTIK"

Avukat Atilla Kart başvuru sırasında yaptığı açıklamada, "Anayasa açık, idari işlemler denetime tabi. Danıştay'a başvurumuzu yaptık. Bunun anlamı nedir? Talebimiz kabul edildiği takdirde Danıştay'ın gerekçesi önemlidir. Gerekçe çok açıktır. Bu yeni baştan tasnifi gerektirir. Bin civarı sandıkta blok oy kullanıldığı sabit. Kullanılan oyların tümünün yeni baştan sayılma zorunluluğu var. Zaten bir tutanak tutmamışsanız o başlı başına ihlaldir hukuki bir sakatlıktır." dedi.

"YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI TALEP ETTİK"

Atilla Kart, "Yargı demokrasiye sahip çıkmak zorunda. Yaptığımız başvuruda, kesin sonucuna kadar yürütmenin durdurulması talebinde de bulunduk. Bu karar netleşemden YSK'nın seçim sonuçlarını kesinleştirmemesi gerekir. Bu doğrultuda yürütmenin durdurulmasını talep ettik. YSK seçimin sonucunu kesinleştirirse yeni bir yeni bir anayasa ihlaline yol açmış olacaktır. Bu ihlalin elbette adli anlamda sonuçları da olacaktır." açıklamasında bulundu.

"OLUMSUZ KARAR ÇIKARSA GEREKEN YAPILACAKTIR"

AYM ve AİHM'e şu anda da başvuru yapılabilir genel merkezimiz değerlendiriyor. Bizim bu yaptığımız başvuru tümüyle idari işleme yöneliktir. Bu kadar net olgulara rağmen olumsuz karar çıkarsa hem iç hukuk hem uluslararası hukuk alanında gereken yapılacaktır.