Son Dakika! Binali Yıldırım: Başkanlık Sistemi Teklifimizi Kısa Sürede Meclis'e Getireceğiz

Son Dakika! Binali Yıldırım: Başkanlık Sistemi Teklifimizi Kısa Sürede Meclis'e Getireceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, "Başkanlık sistemi için kısa sürede Meclis'e teklifimizi getireceğiz." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım sistem tartışmasına da değinerek, "Başkanlık sistemi için kısa sürede Meclis'e teklifimizi getireceğiz." dedi.

"ADIMLARIMIZI DERHAL ATACAĞIZ"

İşte Binali Yıldırım'ın başkanlık sistemi için söyledikleri:

"Yeni Anayasa teklifini en kısa sürede Meclis'e getireceğiz. Başkanlık sistemi için adımlarımızı derhal atacağız. Başkanlık sistemini öngören teklifimizi Meclis'e sunacağız.

15 yıldır yeni anayasa yeni anayasa. Sakız gibi çiğneniyor. Yeter, artık milleti bununla meşgul etmeyelim. Sayın Bahçeli'nin çağrısını aynen kabul ediyoruz ve diyoruz ki kısa sürede Meclis'e yeni anayasa teklifimizi getireceğiz. Mevcut parlamenter sistemin zaman zaman istikrarı sağlıyor olmasına rağmen, büyük bir zaman diliminde de zayıf iktidarlar nedeniyle Türkiye'nin dertlerine çözüm üretemediği de bir gerçektir.

"HER HALÜKARDA SON ONAYI MİLLETE GÖTÜRECEĞİZ"

Son dönem demokrasi tarihimize bakın, tek başına iktidarların olduğu süreler, 50-60, 80-90 buralarda büyüme istikrarla devam ediyor. Kalkınma devam ediyor, ticaret bütçe milli gelir artmaya devam ediyor. Ama koalisyon döneminde bu kazanımlar maalesef heba ediliyor. Onun için sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak, istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bu sadece istikrar için değil, birliğin beraberliğin de sağlamlaşarak devamı açısından elzemdir.

Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere, diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti grubu hazırlayacak Melis'e getirecek ve onayına sunacak. Meclis ister 367 ile, ister 330 ile kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz. Böylece artık yıllardan beri devam eden bu sistem tartışmasını, bu kör dövüşü sona erdireceğiz. AK Parti sorunları torunlarına devreden bir parti değildir. Sorunları çözen partidir.

'CUMHURBAŞKANIMIZ İLE ARAMIZA KİMSE GİREMEZ'

Bu muhabbeti kimse zedeleyemez. Cumhurbaşkanımızla aramıza hiç kimse giremez. Cumhurbaşkanımız partimizin kurucusudur. Halkın büyük bir oranla seçtiği cumhurun başıdır. Türkiye sevdalısıdır, tabi ki cumhurbaşkanımız en uyumlu şekilde çalışacağız. Bizi uyumsuz gibi göstermeye çalışanların her zaman hayal kırıklığına uğramaları kaçınılmaz olacaktır. Türkiye artık karanlık tuzaklar kurularak teslim alınacak bir ülke değildir. Türkiye artık bölebilecekleri bir ülke hiç değildir. AK Parti Türkiye'dir, Türkiye AK Parti'dir. Bugüne kadar başarılarımızın altına hep birlikte imza attık. Uzun ancak kutlu yolculuğumuzda hepimizin, hepinizin yolu da bahtı da açık olsun."