Son bilgi: Uzman akademisyenler de tazminat alacak

Son bilgi: Uzman akademisyenler de tazminat alacak

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun uzman akademisyenlere verdiği müjdeyi paylaşmıştı. Bugün bir sitede 'bilgi notu' olarak paylaşılan haber üzerine Zorlu, "Verilen söz tutulur" dedi.

Bugün Memleket Gazetesi'nin de manşetten duyurduğu haberde akademik uzmanların da 'yükseköğretim tazminatı'  kapsamına alındığı kaydedildi. Gazete, haberinde konuyu "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilen yasal düzenleme sonucu üniversitelerdeki profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve okutman kadrolarındaki personelin maaşlarına düzenleme getirilirken, akademik uzman kadrosu bunun dışında bırakılmıştı. Başbakan Davutoğlu, uzmanların da kapsama alınmasını istedi" diye duyurdu.

Memleket'te yer alan haber şöyle:

Yükseköğrenim Personel Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısında üniversitelerdeki uzman kadroları hariç tüm personelin bu değişikliğe tabi olması, akademik uzmanların tepkisini çekmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, önceki gün İç Anadolu Bölgesi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda konuyu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu’dan uzmanlara müjdeli haber geldi.

UZMAN, ÇEVİRMEN VE PLANLAMACILAR DA DAHİL

Kendisi de akademik camiadan geldiği için sorunu bildiğini ve bu konu üzerinde uzun zamandır çalıştığını kaydeden Zorlu, “Sayın Başbakanımız bugünkü toplantımızda, zam kapsamına uzman, çevirmen ve planlamacıların da dâhil edildiğini ifade etti. Hayırlı olsun!" dedi. Konunun TBMM’de takibi hususunda da Başbakan Davutoğlu’nun kendisine görev verdiğini kaydeden Zorlu, “Başta Başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İŞTE GAZETENİN MANŞETİ

İLGİLİ HABER: Akademik uzmanlar da zam kapsamına alındı!

Bugün bazı internet sitelerinde, güncel olmayan bir bilgi paylaşıldı.

Bilgiye göre "uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı unvanlarında çalışanlar; 1- Akademik faaliyetlerinin olmaması, 2- Kamu kurumlarında benzer unvanlarda çalışan personel bulunması nedenlerinden dolayı kapsam dışında tutulmuştur" deniliyor. Oysa bu not, yapılan çalışmanın ardından uzman kadrosunda bulunanların neden yasa teklifine girmediğine dair istenen bilginin ardından yapılan yorumdan başka bir şey değil.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, bu notla ilgili olarak "Uzman arkadaşlar, biz AK Parti hükümetiyiz. Söz verilen yapılır. Lütfen artık enerjimizi eğitim öğretim faaliyetlerine harcayalım" yorumunda bulundu. Zorlu, konuyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu'nun kendisine görev verdiğini tekrar ederek, "Konuyu takip edeceğiz ve uzman arkadaşlarımızın da beklentilerinin karşılandığı bir sonuca ulaşıldığını hep birlikte göreceğiz" diye kaydetti. Zorlu, "Son bilgi: Zam kapsamına uzman, çevirmen ve planlamacılar da dahil edildi" dedi. memleket.com.tr