Somuncu Baba evi ve fırınındaki restorasyon çalışmaları

Somuncu Baba evi ve fırınındaki restorasyon çalışmaları

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar:- "Somuncu Baba evi çevresinin külliye olarak düzenlenmesi için yürütülen kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Kamulaştırılan binaların yıkımları gerçekleştirildi"

BURSA (AA) - Bursa'daki Somuncu Baba evi ve fırınında yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Somuncu Baba evi ve fırınındaki restorasyon çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Dündar, Bursa'nın en önemli manevi şahsiyetlerinden Somuncu Baba'nın mirasını yaşatmak için çalışmaların büyük titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra manevi miras yönünden zengin olduğunu ifade eden Dündar, "Belediye olarak bizler de bu tarihi ve kültürel mirasla birlikte manevi mirasımıza da sahip çıkıyor, korunup yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz" ifadesini kullandı.

Restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini bildiren Dündar, şunları kaydetti: 

"Somuncu Baba evi çevresinin külliye olarak düzenlenmesi için yürütülen kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Kamulaştırılan binaların yıkımları gerçekleştirildi. Burası kültür hazinemiz, manevi mirasımız. Burası yerli ve yabancı turistlerin gelip ziyaret edeceği bir mekan olacak. Bununla birlikte o döneme ve işlevine uygun olması için var olan fırınımızda ürettiğimiz ekmekleri buradan ihtiyaç sahiplerine dağıtarak, Somuncu Baba'nın manevi mirasını da yaşatacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı