"Soma'yı unutmamak ve unutturmamak" eylemi

"Soma'yı unutmamak ve unutturmamak" eylemi

Sosyal Haklar Derneği tarafından Kadıköy'de "Soma'yı unutmamak ve unutturmamak" eylemi yapıldı

İSTANBUL (AA) - Sosyal Haklar Derneği tarafından Kadıköy'de "Soma'yı unutmamak ve unutturmamak" eylemi yapıldı.

Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri, burada maden kazasında ölenlerin isminin yazılı olduğu pankart açtı, yere işçilerin kullandığı baretlerden dizdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Deniz Özlem Bilgili, Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Yüzlerce kadın eşini, çocuklar babasını, ana ve babalar da çocuklarını kaybetti. 301 kardeşimizi unutmamak ve unutturmamak için Sosyal Haklar Derneği olarak her ayın 13. sokağa çıkıyor ve bu eylemi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Soma maden kazasının üzerinden 20 ay geçtiğini aktaran Bilgili, şunları söyledi:

"21. ayda yine sokaktayız, Soma için, adalet için. Taşeron düzeninin hesabını sorabilmek ve onu aşabilmek için Soma'da değişmeyenleri değiştirmeliyiz. Somayı unutmamak, unutturmamak ve Soma'nın hesabını sormak kritik önemdedir. Bu yüzden Soma davasının takipçisi olmaya, Soma için adalet için sokakta olmaya, mücadeleye devam edeceğiz."

Bilgili, Soma davasının 6. grup duruşmalarının 16 Şubat 2016 Salı günü Akhisar'da görülmeye devam edileceğini ve herkesin Soma davasına sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan grup daha sonra dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :