Soma'nın acısı Cansel'e şifa oldu

Soma'nın acısı Cansel'e şifa oldu

Soma'daki maden faciasının ardından Kınık ilçesindeki aileleri gezen İl Sağlık Müdürünün tesadüfen karşılaştığı beyin tümörü hastası 16 yaşındaki Cansel Buran, yapılan girişimler sonrasında sağlığına yeniden kavuştu

İZMİR (AA) - RAMAZAN ERCAN - Soma'daki maden faciasının ardından Kınık ilçesindeki aileleri gezen İl Sağlık Müdürünün tesadüfi olarak karşılaştığı beyin tümörü hastası 16 yaşındaki Cansel Buran, yapılan girişimler sonrasında sağlığına yeniden kavuştu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 13 Mayıs'ta Soma'daki maden faciasının ardından Kınık ilçesinden hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınlarını ziyaret eden İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, gezerken bir vatandaşın "maden faciasından kurtulan bir kişinin kızının beyin tümörü hastası olduğunu ve yardıma ihtiyacı bulunduğunu" söylemesi üzerine 16 yaşındaki Cansel Buran'ın evini ziyaret etti.

Burada baba Mahmut Buran'dan, kızında 9 yıldır beyin tümörü bulunduğunu, tedavisinin yapılması için sigortalı bir iş olduğu için madende çalışmaya başladığını ve Soma'daki facianın kurtulduğunu öğrenen Türkyılmaz, Cansel'in "Abla bana yardım et" sözleri üzerine girişimlerde bulundu.

-Ameliyatı yapan doktor bir hafta sonra hayatını kaybetti

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Yusuf Erşahin'in ameliyat ettiği Cansel'in beyin sapı bölgesindeki tümör çıkarıldı. Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Erşahin, operasyondan yaklaşık bir hafta sonra hayatını kaybetti.

Sağlığına yavaş yavaş kavuşan Cansel'in, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda tedavisine başlandı. Beyin tümörü nedeniyle yürümeyen Cansel ise burada gördüğü tedaviye karşılık vererek yeniden adım atmaya başladı.

Hastanede kendisini ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz'a çok teşekkür eden Cansel, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu, okumak istediğini ve hayranı olduğu sanatçı Demet Akalın'la görüşmek istediğini ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Türkyılmaz ise birkaç ay önce yatağında kımıldayamayan Cansel'i iyileşmiş olarak görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu On, Cansel'in yavaş yavaş yürümeye başladığını, kendi gayretiyle birlikte tamamen yürüyebileceğini, yaklaşık 2 ay fizik tedavi uygulayacaklarını kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı