Somali'deki terör saldırısına tepkiler

Somali'deki terör saldırısına tepkiler

Müslüman Kardeşler Sudan Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim:- "Güzel dinimiz İslam’da masum insanları öldürmek kesinlikle yoktur. Bunu yapanlar, asla İslam’a ve Müslümanlara hizmet etmiyorlar"- "Türkiye’nin Somali’de gerçekleşen patlama sonrası yaralıları

HARTUM (AA) - Müslüman Kardeşler Sudan Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Adil Ali İbrahim, Somali'nin başkenti Mogadişu'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 300'den fazla masum insanın ölümü sonrası sarsıldıklarını ifade ederek, "Bu, tüm insanlık değerlerine ve ilkelerine aykırı bir suçtur. Bazılarının, sivil insanların canına kıyarak bir şey elde edilemeyeceğini anlaması gerekiyor. Güzel dinimiz İslam’da, masum insanları öldürmek kesinlikle yoktur. Bunu yapanlar, asla İslam’a ve Müslümanlara hizmet etmiyorlar." dedi.

Türkiye'nin yaptığı yardımları da değerlendiren İbrahim, "Türkiye’nin Somali’de gerçekleşen patlama sonrası yaralıları özel uçakla ülkelerine götürmesi, ne kadar büyük bir devlet olduklarının göstergesidir." diye konuştu.

Türkiye'nin devlet olarak her zaman mazlumların yanında olduğunu vurgulayan İbrahim, yapılan yardımların Müslüman Somali halkı tarafından asla unutulmayacağını dile getirdi.

Uluslararası Afrika Üniversitesi Somalili Öğrenciler Birliği Üyesi Ahmed Abdi Tahir ise saldırıda 4 arkadaşını kaybettiğini belirterek, "Hepimiz çok üzgünüz. Birlikte büyüdüğüm arkadaşlarımı kaybettim. Allah bir daha Somali'ye bu tür olaylar yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her zaman Somali halkının yanında olduğuna işaret eden Tahir, şunları kaydetti:

"Yaşanan son olayda Türkiye'nin yanımızda olduğunu bütün dünya gördü. Uçaklarla yaralılarımız Türkiye'ye taşındı. Bunun ardından Sudan'daki Somalililer bir karar aldı, 3 gün boyunca sosyal medya profillerimizi, Recep Tayyip Erdoğan yapıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :