Somali'de ilk IGAD Zirvesi

Somali'de ilk IGAD Zirvesi

MOGADİŞU (AA) - Somali, tarihinde ilk kez Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor.Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud'un...

MOGADİŞU (AA) - Somali, tarihinde ilk kez Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud'un açılış konuşmasıyla başlayan zirveye Somali, Sudan, Kenya, Cibuti, Güney Sudan, Etiyopya ve Uganda'dan oluşan 7 üye ülke en üst düzeyde temsil ediliyor.

Şeyh Mahmud konuşmasında, zirvenin Mogadişu'da düzenlenmesinin Somali için büyük önem arzettiğini belirterek, "Üst düzeyde bir zirveye ev sahipliği yapmak, 20 yıldan fazla süren iç savaştan sonra, ülkenin bölgede ve uluslararası arenada katettiği ilerlemeyi gösteriyor. Somali halkına, ülkelerinin itibarını geri kazanmak için yaptıkları katkıdan ötürü teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı sözcüsü Davut Avies da yaptığı basın açıklamasında, zirvenin ana gündeminin Güney Sudan sorunu ve Somali'de gerçekleştirilecek seçim hazırlıkları olacağını kaydetti.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı başkent Mogadişu, 1986 yılında kurulan IGAD Zirvesi'ne ilk kez ev sahipliği yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :