Somalı madenci çocuklarına şifa arıyor

Somalı madenci çocuklarına şifa arıyor

Soma'daki maden faciasından diğer vardiyada olduğu için kurtulan madenci, ailesiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyor, sağlık problemleri olan çocuklarına şifa arıyor

MANİSA (AA) - Soma'daki maden faciasından diğer vardiyada olduğu için kurtulan madenci, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Aldığı işsizlik maaşıyla ailesini geçindirmeye çalışan madenci, sağlık problemleri olan çocuklarına şifa arıyor.

Soma'da kiralık bir evde zorluklarla yaşam mücadelesi veren 36 yaşındaki Satılmış Cin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Mayıs'taki maden faciasında, bir sonraki "Paşa" vardiyasında olduğu için hayatta kaldığını, 301 arkadaşını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadığını anlattı.

Maden faciasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun evlerini ziyaret ettiğini, 2 çocuğunun sağlık sorunlarını kendisine anlatma fırsatı yakaladıklarını ifade eden Cin, bunun üzerine kendilerinin Ankara'da Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüklerini belirtti.

Kalp sorunu, kafa büyümesi, göz kayması sorunları bulunan ve şu anda 3 yaşında olan Tolga ile 1,5 yaşındaki Mertcan'ın tedavi edilmesini beklerken 1 gün burada tutulduktan sonra taburcu edildiklerini savunan Cin, imkansızlıklar nedeniyle çocuklarının tedavisini yaptıramadığını dile getirdi.

3 ay önce dünyaya gelen Atakan'da da sağlık sorunlarının olduğunu kaydeden Cin, şöyle konuştu:

"Çocuğumun birinde kalp sorunu ve kafa büyümesi var, birinde göz kayması, diğerinde de beyninde su var. İmkanımız olmadığı için tedavi ettiremiyoruz. Maden faciasının ardından evimizi ziyarete gelen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi hanım sayesinde bizi Ankara'ya götürdüler. Ancak hastanede 1 gece yatırıp bir şey yapılmadan geri gönderdiler. Hastanede Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da gelip bizi ziyaret etti. O da çocukların sıkıntılarını, bizim sıkıntılarımızı halledeceğini söyledi. Ancak kimse arayıp sormadı. Çocuklarımı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdüm, Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne götürdüm. Bir sonraki randevuya imkansızlık nedeniyle gidemedim. Maddi imkanımız yok. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyorum. Hayırseverlerden yardım istiyorum. Çocuklarımın sağlığına kavuşmasını istiyorum. Okumalarını istiyorum. En son çare olarak madenci ya da tamirci olurlar."

Facianın ardından, maden şirketinin kendilerini tazminatsız işten çıkardığını söyleyen Cin, çocukların ihtiyaçlarını arkadaşlarının yardımıyla temin edebildiklerini sözlerine ekledi.

Anne Birten Cin ise çocuklarının sağlığına kavuşmasını istediğini, eşinin işi olmadığı için de büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Çok çaresiz olduklarını, borçlarının olduğunu ifade eden Cin, "Sütüm 3 aylık çocuğuma yetmiyor. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı