Soma'da askeri aracın geçişi sırasındaki patlama

Soma'da askeri aracın geçişi sırasındaki patlama

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün:- “Her kimin amacı ülkemizi bölmek ve huzurumuzu bozmak ise misliyle bunun karşılığını alacaktır”

MANİSA (AA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma ilçesinde jandarma aracının geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilen patlayıcı infilak ettirilmesine ilişkin, "Her kimin amacı ülkemizi bölmek ve huzurumuzu bozmak ise misliyle bunun karşılığını alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ergün, olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütlerinin bu seferki hedefinin Manisa olduğunu belirtti.

Açıklamada Soma-Kırkağaç karayolunda iki ayrı patlayıcı tuzaklamak kaydıyla Mehmetçik'in canına kastetmek istediğine dikkati çeken Ergün, "Yine emellerine ulaşamadılar ve asla da ulaşamayacaklar. Her kimin amacı ülkemizi bölmek ve huzurumuzu bozmak ise misliyle bunun karşılığını alacaktır." ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçleri ve Türk milletinin bu zorlukların üstesinden gelebilecek güçte olduğuna dikkati çeken Ergün, şunları kaydetti:

"Bu aşağılık eylemlerin sonuçları, binlerce yıllık geçmişimizde olduğu gibi her zaman yapanlara kesilmiştir. Askerimiz, polisimiz ve cesur milletimiz ile bu zorlukların üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Saldırıda yaralanan askerimize Cenabı Hak’tan acil şifalar diliyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :