Sokakta çalıştırılan sığınmacı çocuklar ailelerine teslim edildi

Sokakta çalıştırılan sığınmacı çocuklar ailelerine teslim edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de el arabası ile taşımacılık yapan 19 sığınmacı çocuk ailelerine teslim etti.İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de el arabası ile taşımacılık yapan 19 sığınmacı çocuk ailelerine teslim etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde sığınmacı çocukların izinsiz ve kurallara aykırı yaptıkları uygulamalar hakkında çalışma başlattı.

Polis ekipleri, kentteki cadde ve sokaklarda yaptıkları incelemede 16 yaşından küçük 19 sığınmacı ailenin çocuklarının semt pazarında el arabası ile ücret karşılığında taşımacılık yaptığını belirledi.

Semt pazarının çevresini ve tüm girişlerini kontrol altına alan ekipler, el arabası ile taşımacılık yapan çocukları Ahi Polis Merkezine götürdü. Ekipler, durumu tutanak altına alarak sığınmacı çocukları ailelerine teslim etti.

Çocukların ve ailelerinin sosyal ve maddi durumlarını inceleyen polis ekipleri, sığınmacı ailelere uyarıda bulunarak, çocukların taşımacılık yapmasının yasak olduğunu anlattı.

Ekipler, maddi sıkıntıları bulunan ve devlet desteği alamayan ailelere ise gerek görülmesi halinde maddi yardım alabilmeleri için ilgili kurumlara yönlendirdi ve kurumlara da gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kentte uygulanan "Güvenli Eğitim, Güvenli Okul" projesi kapsamında yapılan çalışmalarda, orta okul ve lisede eğitim gören 3 öğrencinin ailevi ve çevresel faktörler nedeniyle okul gitmedikleri, devamsızlık nedeniyle de kayıtlarının silindiğini belirledi. 3 öğrenci ile görüşen polis ekipleri, imkan verildiğin de tekrar okula dönebileceklerini ifade etmeleri üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulları ile yapılan görüşmeler neticesinde tekrar eğitimlerine başlamalarının da sağlandığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :