Sokak köpeklerinin öldürülmesine tepki

Sokak köpeklerinin öldürülmesine tepki

YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesinde iki sokak köpeğinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce işkence edilerek öldürülmesine hayvanseverler tepki gösterdi.Yozgat...

YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesinde iki sokak köpeğinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce işkence edilerek öldürülmesine hayvanseverler tepki gösterdi.

Yozgat Hayvanları Koruma Derneği sorumlularından Saliha Tuğba Elbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sorgun Eymir yolu üzerindeki çöplüğün yakınlarında bulunan boş bir arazide, ayakları bağlanmış ve işkence edilmiş iki köpek ölüsü bulduklarını söyledi.

Elbay, her iki köpekte de çeşitli işkenceler yapıldığını gösteren izler bulunduğuna dikkat çekerek, "Bunlar da Allah'ın yarattığı savunmasız canlılar. Bunları yapanların insan olduğunu düşünemiyorum. Bu zavallı hayvanlar o işkenceler karşısında kim bilir ne kadar acı çekmişlerdi. Köpekleri gördüğümüzde inanın ben dayanamadım ağladım. Bu bir vahşet. Bu bir cinayet. Bu kış gününde bu hayvanlara sahip çıkacağımız yerde, onlara bu işkenceleri layık görmek insanlık dışı bir olaydır." diye konuştu.

Sorgun’un Yazlak Mahallesi sakinleri tarafından bakımı üstlenilen başka bir köpeğin de işkence görmüş şekilde bulunduğunu ve köpeğin gönüllülerce Ankara'tedaviye götürüldüğünü sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :