Sokak kedilerinin yiyeceğini nehirden sağlıyor

Sokak kedilerinin yiyeceğini nehirden sağlıyor

Bingöl'de yaşayan Mahmut Keskin, her hafta sonu nehirde avladığı balıklarla evlerinin çevresinde yaşayan yaklaşık 50 kediyi besliyor - Çevresinde "kedilerin babası" olarak tanınan Keskin, özellikle kış aylarında kedilerin beslenmesine önem veriyor - Keski

BİNGÖL (AA) - ABDULLAH ÇELİK - Bingöl'de yaşayan Mahmut Keskin, evlerinin çevresinde yaşayan yaklaşık 50 kediyi beslemek için Murat Nehri'nde balık avlıyor.

Bingöl merkezde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde veteriner sağlık teknikeri olarak çalışan 2 çocuk babası Keskin, hafta sonlarını Kumgeçit köyündeki evlerinde geçiriyor.

Keskin, köydeki evlerinin çevresinde yaşayan yaklaşık 50 kediyi beslemek amacıyla arkadaşlarıyla Murat Nehri'nde balık avlıyor. Köyde "kedilerin babası" lakabı takılan Keskin, özellikle kış aylarında kedilerin beslenmesine önem veriyor.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak ve yaban hayvanlarının kış aylarında beslenme sorunu yaşadığını belirterek, bütün insanları çevresindeki hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet etti.

Her hafta sonu köyüne geldiğini, kediler için nehirde balık tuttuğunu anlatan Keskin, "Ben köyde olmadığım zamanlarda anne ve babam kedilere sahip çıkıyor. Burada en az 50 kedi var. Köyün bütün kedilerine nehirden balık getirip veriyoruz. Balık yakalamadığımız günler ise tavukçulardan, balıkçılardan arta kalanlarla kedileri besliyorum. Bundan da mutluluk duyuyorum." dedi.

Kedilerin kış şartlarında yiyecek bulmada sıkıntı çektiğini ifade eden Keskin, sokak hayvanlarına sahip çıkmanın önemini vurguladı.

İnsanların yaban ve sokak hayvanlarına sahip çıkmasını isteyen Keskin, "Onlar can taşıyor, sahip çıkmak lazım. Özellikle kar kışta bu hayvanlar çok sahipsiz kalıyor." diye konuştu.

Köylülerden Salim Kayaokay da bütün köylülerin kedilerin babası olarak hitap ettikleri Keskin'i desteklediğini aktardı.

Hayvanların da yaşama hakkı olduğunu anlatan Kayaokay, "Hayvansever olarak Mahmut Keskin köyümüzün değerlerindendir. Her hafta sonu mutlaka kapısında kedileri besliyor. Köyümüze örnek oluyor. Kendisini tebrik ediyorum. Sokak hayvanlarına çok iyi bakıyor." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :