Sokak kedilerine deniz manzaralı özel mekan

Sokak kedilerine deniz manzaralı özel mekan

Tekirdağ'da yaşayan Şebnem İlhan, oturduğu sitenin sakinlerinin şikayeti, özenle beslediği sokak kedileri için deniz manzaralı soğuktan korunabilecekleri bir alan oluşturdu- "Bu Dünya Hepimizin" adını verdiği alan için resmi izin de alan İlhan, kedilerin

TEKİRDAĞ (AA) - MESUT KARADUMAN - Tekirdağlı diş hekimi Şebnem İlhan, oturduğu sitenin sakinlerinin şikayet etmesi üzerine, özenle beslediği sokak kedileri için yeşillikler içinde deniz manzaralı, soğuktan korunabilecekleri "Bu Dünya Hepimizin" adını verdiği özel bir alan oluşturdu.

Hürriyet Mahallesi'nde belirlediği deniz manzaralı alanda kedilerini beslemek için ilgili makamlardan yazılı izin alan İlhan, buraya kedi evleri yerleştirdi.

Hastanedeki mesai saatleri dışında zamanını sokak hayvanlarını beslemekle geçiren İlhan, sokak kedileri için oluşturduğu ve "Bu Dünya Hepimizin" adını verdiği alanda onların soğuktan korunmalarını da sağlıyor.

Şebnem İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanları çok sevdiğini ve yıllardır sokak hayvanlarını beslediğini söyledi.

Kedileri izinli, özel alanda beslemeye başladıktan sonra şikayetlerin son bulduğunu ifade eden İlhan "Sokakta beslediğim kedilerin sayısı artınca site sakinlerinden bazıları bu durumdan rahatsız oldu. Ben de beslediğim sokak kedileri için bir şey yapmak istedim. Yetkililerden gerekli izinleri alarak kediler için bir alan oluşturdum. Burada kediler rahatça yaşayabilecek." dedi.

- "İnsanlara örnek olmak için çaba gösteriyorum"

İlhan, işten çıktıktan sonra eve girmeden kedileri beslemek için alana geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Benim amacım insanlarla kavga etmek değil etrafımdaki canları beslemek ve onları kollamak. Hala hastanede aktif olarak diş hekimi olarak görev yapıyorum. Bunun yanı sıra hayvanları da çok sevdiğim için sürekli onlara bir şeyler yapmak istiyorum. İşten sonra önlüğümü çıkarıp buraya kedilerin yanına gelip onlarla beraber hayatı paylaşmaya çalışıyorum. Her zaman kedileri besleyip kollamaya çalışıyorum. Herkes elini taşın altına koysa hayvanlar için bir şeyler yapsa sokaklarda aç hayvanlar olmayacak. Herkesin bir şeyler yapması, insanlara örnek olmak için çaba gösteriyorum."

Her gün yaklaşık 20 kedi beslediğini dile getiren İlhan, sabahları da kedileri besledikten sonra işe gittiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :