Sokak hayvanlarının gönüllü "doktor bakıcıları"

Sokak hayvanlarının gönüllü "doktor bakıcıları"

Yüksekova Devlet Hastanesinde görevli iki doktor, hastane çevresindeki sokak köpeklerini besleyerek hayvan sevgisi konusunda örnek davranış sergiliyor- Dr. Akbulut: "Mutlaka hepimizin evinde atık yemekler oluyordur. Bunları hayvanların bulunduğu bölgelere

HAKKARİ (AA) - SAYİM HARMANCI - Yüksekova Devlet Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuna Türkoğlu ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. İrem Müge Akbulut, hastane çevresindeki sokak köpeklerini düzenli besleyerek örnek bir davranış sergiliyor.

İlçedeki iki yıldır görev yapan Op. Dr. Türkoğlu ve 6 aydır görev yapan Dr. Akbulut'un doktorluk vazifelerinin yanı sıra yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için sergiledikleri davranış takdir topluyor.

Her gün hastanedeki yemek atıklarını toplayan, yetmediğinde de kendi evlerinde yaptıkları yemekleri araçlarına bırakan Türkoğlu ve Akbulut, daha sonra yiyecekleri sokak köpeklerinin bulunduğu noktalara götürüp hayvanların beslenmesini sağlıyor.

- "Bir kap yemek verirseniz onlar sizi asla unutmuyorlar"

Akbulut, AA muhabirine, göreve başladığında çevrede çok sayıda sahipsiz köpek fark ettiğini, ilçe halkının sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Korumaya muhtaç sahipsiz çok sayıda hayvan olduğunu dile getiren Akbulut, şunları belirtti:

"Mutlaka hepimizin evinde atık yemekler oluyordur. Bunları hayvanların bulunduğu bölgelere ulaştırmaya çalışmalıyız. O kadar vefalı hayvanlar ki siz onlara bir kap yemek verirseniz onlar sizi asla unutmuyorlar. Gerçekten hem ilgimize ve şefkatimize hem de vereceğimiz yiyeceklere çok muhtaçlar. Sokakta yaşayan hayvan dostlarımızı unutmayalım. Onlara yardımcı olmaya çalışalım. Çocuklarımızı da hayvan bilinci ile büyütmemizde fayda var."

- ''6 yavru köpeği yaşama bağladık"

Türkoğlu da ilçede sokak hayvanlarının çetin hava şartları nedeniyle sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Hayvan sevgisinin ve onlara yardım etmenin güzel bir duygu olduğunu anlatan Türkoğlu, şöyle dedi:

"Yemek artıklarını biriktirip, değişik yerlerde konaklayan hayvanlara günün belirli saatlerinde dağıtıyoruz. Tesadüfen 9 yavru köpek bulmuştum. Onlarla da yakından ilgilendik. Birkaçını sahiplendirdik. Üçünü de kaybettik. 6'sını yaşama bağlamayı başardık. Her sabah ve akşam yemek götürüyoruz. Yiyecek yetmediğinde kendim yapıyorum. Tavuğu çok seviyorlar. Tavuk alıp haşlıyorum. Çok seviyorlar onu yemeyi. Sokak hayvanlarına biraz dikkat edersek iyi olur çünkü yaşamları gerçekten çok zor oluyor. O yüzden lütfen evdeki atıklarımızı da versek yeterli."

Türkoğlu, daha önce görev yaptığı yerlerde de bu tür çalışmaları yürüttüğünü ve farkındalık oluşturmaya çalıştığını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :