Sokak hayvanları "Süheyla teyze"nin yolunu gözlüyor

Sokak hayvanları "Süheyla teyze"nin yolunu gözlüyor

Edirne'de yaşayan 60 yaşındaki Süheyla Fındıklı, 10 yıldır kendi çabası ve çevresindekilerin desteğiyle sokak hayvanlarını besliyor- Fındıklı:- "Köpekleri ve kedileri aç görünce kıyamıyorum. Hasta da olsam kıyamıyorum işte. Onlar bir şey yedikçe ben de mu

 Edirne'de aldığı muhtaçlık aylığı ile geçinen 60 yaşındaki Süheyla Fındıklı, çevresindekilerin de desteğiyle 10 yıldır sokak hayvanlarına bakıyor.

Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan Fındıklı, her sabah kasaptan kemik parçaları ve ciğer almaya gitmek için 7-8 kilometre uzaklıktaki kent merkezine minibüsle gidiyor.

Mahalleye geldiğinde Fındıklı'nın elinde torbalar olduğunu gören sokak hayvanları, ona doğru koşuyor.

Her gün aksatmadan sokak hayvanlarını besleyen Fındıklı, daha sonra evinin yolunu tutuyor.

- "Hayvanları çok seviyorum"

Fındıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanları çok sevdiğini, yaklaşık 10 yıldır mahalledeki kedi ve köpekleri beslediğini söyledi.

Her gün zamanının bir kısmını hayvanlara ayırdığını aktaran Fındıklı, "Uykudan kalkıyorum, ilaçlarımı içiyorum. Saat 12 olduğunda çarşıya gidiyorum. Çevreden de Allah razı olsun, hayvansever olduğumu bilenler yardım ediyor. O paralarla kasaba gidiyorum. Sakatat, et ve kemik parçaları alıyorum. Sonra minibüse binip mahalleye geliyorum. Kedi ve köpekler beni minibüs durağında karşılıyor. Onları doyura doyura evime geliyorum. Bu benim hoşuma gidiyor. Onlar mutlu olunca ben de çok mutlu oluyorum." diye konuştu.

İlk başladığında 5-10 kedi ve köpeği beslediğini, bu sayının yıllar geçtikçe arttığını belirten Fındıklı, özellikle kış aylarında sokak hayvanlarının yiyeceğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Şimdi yaklaşık 60 kedi ile 10-15 köpeği her gün doyurduğunu anlatan Fındıklı, "Köpekleri ve kedileri aç görünce kıyamıyorum. Hasta da olsam kıyamıyorum işte. Onlar bir şey yedikçe ben de mutlu oluyorum. Onlar her gün durağa geliyor. Yemek getireceğimi hissediyorlar. Yemek saatlerinde beni karşılarında görünce sevinçlerini belli ediyorlar. Ben onları nasıl bırakabilirim." ifadelerini kullandı.

Fındıklı, geçimini devletten aldığı muhtaçlık aylığıyla sürdürdüğüne işaret ederek, "Allah devletimizden razı olsun. Fakirlik maaşım bana yetiyor. Hayırseverlerin yardımıyla aldığım yiyeceklerle de köpek ve kedileri besliyorum." diye konuştu.

Sokak hayvanları

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :