Sofya 45. Uluslararası Kitap Fuarı

Sofya 45. Uluslararası Kitap Fuarı

Sofya'daki 45. Uluslararası Kitap Fuarı, Türk ve Bulgar yazarları buluşturdu

SOFYA (AA) - Sofya Uluslararası Kitap Fuarına Türk ve Bulgar kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'nın Ulusal Kültür Sarayı'nda (NDK) bu yıl 45. düzenlenen fuar Türk ve Bulgar yazarları bir araya getirdi.

Fuar kapsamında Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin desteği ile düzenlenen panelde Türk ve Bulgar yazarlar okuyucularla buluştu.

Moderatörlüğünü Türk Dünyası Vakfı Genel Sekreteri Adnan Tekşen'in yaptığı "Dostluk Ortamında Edebiyat" konulu panelde konuşan yazarlar Hasan Saraç ve Sadık Yalsızuçanlar Türk edebiyatına ve kendi eserlerine ilişkin konulara değindi.

"Gezgin" adlı romanı Bulgarcaya çevrilen Sadık Yalsızuçanlar, bu eserinin dünya dillerinde en çok çevrilen eseri olduğunu söyledi. Almanya ve Fransa'da başarıya ulaştıktan sonra "Gezgin"in Bulgarcaya çevirisinin kendisini heyecanlandırdığını anlatan Yalsızuçanlar, "Dili ağır olmasına rağmen bazı Bulgar yazarlardan da olumlu tepkiler aldım." dedi.

Sofya Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Başmüşaviri Cemal Tekkanat da "Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi (TEDA) sayesinde farklı kültürler arasında dostluk köprüleri kuruldu." diye konuştu.

Başmüşavir Tekkanat, TEDA girişimi ile aralarında Bulgaristan'ın da bulunduğu 65 ülkede Türk edebi eserlerinin tanıtıldığını söyledi. Tekkanat, TEDA sayesinde son yıllarda 200'ü aşkın Türk yazarın eserlerinin Bulgar okuyuculara ulaştığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :