Sofra/Compass Group Türkiye, 6 bin kişiye daha istihdam sağlayacak

Sofra/Compass Group Türkiye, 6 bin kişiye daha istihdam sağlayacak

Sofra/Compass Group Türkiye, insan kaynakları alanına yapacakları önemli yatırımlarla bu yıl 6 bin kişiye daha iş imkanı sunacak- Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst yöneticisi Kartal:-"Bölgesel yaygınlığımız ve sistemli yönetim biç

İSTANBUL (AA) - Sofra/Compass Group Türkiye, insan kaynakları alanına yapacakları önemli yatırımlarla bu yıl 6 bin kişiye iş imkanı sunacak.

Sofra/Compass Group açıklamasına göre, 50'den fazla ülkede faaliyet gösteren, 500 binden fazla çalışanı bulunan, 5 milyar öğün yıllık yemek üretim kapasitesine sahip ve 17.8 milyar sterlin cirosu olan yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Compass Group'un bir parçası olan Sofra/Compass Group Türkiye, 2017 yılı ekonomi verilerini açıkladı.

Türkiye'de geçtiğimiz yıla göre yüzde 20'lik büyüme kaydeden grup, 2018 yılında da çift haneli büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. 2017 yılında 3 bin kişiye istihdam sağlayan Sofra/Compass Group Türkiye, insan kaynakları alanına yapacakları önemli yatırımlarla bu rakamı 2018 yılında 2 katına çıkararak, 6 bin kişiye daha iş imkanı sunacak.

Sofra/Compass Group Türkiye, 2017 yılında toplu yemek hizmetinde bir önceki yıla göre yüzde 20, destek hizmetlerinde ise yüzde 30 büyüme kaydetti. Toplu yemek hizmetlerindeki en hızlı büyüme yüzde 60'lık pay ile iş merkezleri ve fabrikalarda yaşandı. İş merkezleri ve fabrikaları, sırasıyla eğitim kurumları ve hastaneler takip etti.

Türkiye’de toplamda 24 binden fazla kişiye iş imkanı sağlayan Sofra/Compass Group Türkiye, 2018'de sağlayacağı yeni istihdamlarla sektördeki liderliğini sürdürmeye devam edecek. Grup, 2017 yılında yüzde 11'lik artışla 3 bin kişiye yeni istihdam sağladı. 2018 yılı istihdam hedefi ise, 6 bin kişiye daha iş imkanı yaratmak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst yöneticisi (CEO) Nihat Kartal, "Sofra/Compass Group Türkiye olarak toplu yemek sektöründe Türkiye’de açık ara lider durumdayız. Günde 1,2 milyon kişiye yemek veriyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde, 2 bin 100 müşteriye 3 bin 650 farklı lokasyonda hizmet sunuyoruz. Bölgesel yaygınlığımız ve sistemli yönetim biçimimizle birlikte Compass Group içerisinde Türkiye, 2017 yılının en başarılı iki ülkesinden biri oldu. Bu bizim için gurur verici. Global ölçekte yakaladığımız bu başarıyı 2018 yılında da devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :