Şoförlerin yüzünü güldüren  Projeler başladı

Şoförlerin yüzünü güldüren Projeler başladı

14 Ocak’ta yapılan seçimle başkanlığa gelen Konya Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Başkanı Ahmet Şen yapılan çalışmaları anlatarak, “Şoför esnafımızla her zaman yakın temas halindeyiz. Tüm sorunlarına hep birlikte çözüm buluyoruz” dedi.

14 Ocak’ta yapılan Olağan genel kurul ile Konya Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Başkanı seçilen  Ahmet Şen, göreve geldiği süre içinde yaptığı çalışmaları ve gelecekteki projelerini gazetemize değerlendirdi. Başkan Şen şoför esnafının birçok sorunu olduğunu söyleyerek, oda olarak bu sorunlara en kısa sürede çözüm getirmeye başladıklarını ifade etti.

baskan-ahmet-sen--(2).jpg

KORSANLA MÜCADELE BAŞLADI

Başkan Şen göreve gelir gelmez taksici esnafını yıpratan ‘Korsan taksi’ ile mücadeleye başladıkları bilgisini verdi. ‘Korsan taksiciliğin, Taksici esnafının işine adeta taş koyduğunu belirten Şen, “Odamızın genel kurulu olmadan önce esnaflarla yaptığımız görüşmelerde en çok korsan taksiden mağdur oldukları ortaya çıkmıştı. Bizlerde başkan olduğumuz takdirde ilk mücadelemizin korsan taksiyle olacağının esnafımıza iletmiştik. 14 Ocak’ta yapılan seçimle başkan olur olmaz ilk çalışmalarımızı ‘korsan taksi’ ile yapmaya başladık. Taksicilerin ekmeğine taş koyan ‘Korsan taksi’leri adeta bir bir belirleme yöntemi başlattık. Bu kapsamda geniş çalışmalar başlatarak, korsan taksilerin kim olduğunu belirliyoruz. Tam emin olduktan sonra yasal ve hukuki işlemlere başlıyoruz. Şu ana kadar birçok korsan taksiyi trafikten men ettirmeyi başardık. Bu yoldaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Korsan taksiyle mücadelemize, odamıza kayıtlı taksici esnafı ve durak başkanları da tüm desteklerini veriyor. Bunun yanında vatandaşlarımız da ‘Korsan taksi’ye denk geldiklerinde bizlere bildiriyorlar” şeklinde konuştu.

komyon-garaji.jpg

YENİ KAMYON GARAJI GELİYOR

Konyalı şoför esnafının birçok sorunu bulunduğuna dikkat çeken Başkan Şen, ‘Korsan taksi’den sonra en büyük sorunun nakliyeci esnafı için gerekli olan ‘kamyon garajı’ problemi olduğunu söyledi. Nakliyeci şoförlerinin uzun yıllardır ‘Kamyon garajı’ ihtiyacı olduğunu söyleyen Şen, “Nakliyeci şoför esnaflarımız yıllardır kamyon garajı istiyorlardı. Oda başkanı olmadan önce bunun en gerekli ihtiyaçlardan birisi olduğunu da ben gayet iyi biliyordum. Şu andaki kamyon garajımız artık dar ve şehrin merkezinde kalmış bulunuyor. Yeni kamyon garajı için projelerimizi, yetkili kurumlara sunduk. Kamyon garajı projelerimiz ilgili kurumlardan da olumlu olarak yanıtlanıyor. Şu anda bu proje üzerinde yoğunlaştık. Şu anki belirlemelerimize göre Aksaray yolunda bir ‘Kamyon garajı’ kurmayı planlıyoruz. Sunulan projelerimizde son aşamaya gelindiğinde gerekli fiziki çalışmalar hemen başlayacak ve nakliyeci esnafımızın yüzü tekrar gülecek” dedi.

baskan-ahmet-sen--(8).jpg

HER ZAMAN ESNAFLA BİRLİKTEYİM

Başkan Şen yeni dönemden şoför esnafının memnun olduğunu belirterek, çalışmalarının detaylarını anlattı. Kendisinin de yıllarca şoförlük yaptığını ve şoför esnafının sıkıntılarını iyi bildiğini dile getiren Şen, sürekli olarak şoförleri ziyaret ettiğini anlattı. Şoförlerin içinden birisi olduğunu yineleyen Başkan Şen, “Biz esnafımızın her zaman yanında duracağımızı söyledik.

konya-kamyon-garaji.jpg

Şoförlerin içinden biriyim ve bu sektördeki sorunların hepsini yakından biliyorum. Kısa süre önce başkanlığa gelmeme rağmen sorunlarla ilgili çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlattık. Şoförlerimizin birçok sorunu olduğunu bilerek her gün esnafımızla buluşmaya çalışıyorum. Başkanlığa geldiğim günden bu yana tüm şoför esnafımızı ziyaret ediyor ve sorunlarını bire bir dinliyorum.

komyon-garaji.jpg-2.jpg

Esnafımızla daima yakın temas içindeyim. Bunların yanında sorunun acil çözüm bulmasını isteyen şoför esnafımızı odamıza davet ediyoruz ve burada birlikte çözüm yolları buluyoruz. Tüm bunların yanında esnafımızla belirli günlerde toplantılar yaparak bir araya geliyoruz. Bunlarla birlikte tüm üyelerimize odamıza sık sık uğramalarını söylüyoruz. Burası şoför esnafımızın ikinci evidir ve tüm sorunlarını burada çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Biz bir aileyiz ve bundan sonra da bu birliktelik güçlenerek devam edecek” diye konuştu. Servet R. Çolak – Memleket