SOBE'nin Resmi Açılışını Emine Erdoğan yaptı

SOBE'nin Resmi Açılışını Emine Erdoğan yaptı

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve Türkiye’nin önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan tarafından yapıldı

Çeşitli program ve ziyaretler için Konya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi'nin (SOBE) resmi açılışını gerçekleştirdi. 

sobe-(1)-003.jpg

SOBE'nin açılışa Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ak Parti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta,Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, SOBE Vakıf Başkanı Mustafa Ak, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. 

sobe-(2)-002.jpg

Kurdele kesiminin ardından Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet SOBE'de incelemelerde bulundu. SOBE'de eğitim alan çocuklar ve aileleriyle de görüşen Emine Erdoğan, çocuklarla yakından ilgilendi.  

sobe-(4).jpg

ERDOĞAN, "SOBE, SELÇUKLU BELEDİYESİ'NİN ÖRNEK ÇALIŞMASI"

Emine Erdoğan açılışın ardından  yaptığı açıklamada," Görüyoruz ki otizmli çocuklar diğer çocuklarla ne kadar çok bir araya gelirse, alınan eğitimin başarısı o kadar artıyor. Otizmli bireylerin ayrıştırılmaya değil, bütünleştirilmeye ihtiyacı var! Otizme tam olarak neyin sebep olduğu bilinmiyor ama yapılan çalışmalar, doğru beslenmenin otizmin belirtilerini hafiflettiğini gösteriyor. Bize düşen, çocuklarımızın sıkıntılarını hafifletmek için yeni programlar geliştirmek ve bunlara her ailenin ulaşabilmesini sağlamaktır. Bu noktada Selçuklu Belediyemizin örnek çalışması SOBE, sayılarının artması gereken bir numunedir. Emek verenleri kutluyorum." dedi.

sobe-(6)-001.jpg

ERDOĞAN "İLK ADIM EBE GEBE OKULU" NUN TANITIM PROGRAMINA KATILDI 

Emine Erdoğan açılışın ardından Selçuklu Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde Yazır Mahallesi'nde hizmete sunulan "İlk Adım Ebe Gebe Okulu" tanıtım programına katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Kimse sezeryan ameliyatının verdiği zararlardan bahsetmiyor. Batıdaki doğal doğuma dönüş eğilimini konuşan yok. Şuan en acil ihtiyacımız doğal doğumla ilgili olan korku algısının değiştirilmesidir. Bu noktada ebe gebe okulunun büyük bir hizmete vesile olacağına inanıyorum." dedi. Erdoğan şunları aktardı: "Doğum eğiliminin yeniden kazandırılmasında ve ebelerin yetişmesinde bu okulumuz önemli rol oynayacak. Anne adaylarını doğal doğumla barıştıracaktır." dedi.