SOBE'de 40 öğrenci eğitimi alıyor

SOBE'de 40 öğrenci eğitimi alıyor

Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’ni (SOBE) ziyaret etti.

Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye’ye kazandırılan ve faaliyetleri Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı eliyle sürdürülen Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) eğitimlerine devam ediyor. HidroTerapi, HippoTerapi, salon sporları, yüzme ve etkinlik derslerinin sürdüğü merkezde 40 öğrenci eğitim alıyor.

sobede-40-ogrenci-egitim-aliyor-(2).jpg

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, merkezde sürdürülen eğitim faaliyetleri ve tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı. Usta’ya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak eşlik etti.

sobede-40-ogrenci-egitim-aliyor-(3).jpg

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın gerçekleştirdiği projelerle Selçuklu’ nun katma değerinin arttığını ifade eden Usta, “Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve faaliyetleri Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı tarafından sürdürülen Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) modern binası ve kaliteli eğitimiyle sadece Konya’da değil ülkemizdeki önemli bir açığı kapatmış. Otizmli çocuklarımızın burada birçok alanda eğitim almaları ve onların mutluluğuna şahit olmak çok güzel. Başta Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’nin (SOBE) otizm alanında yapılan Türkiye’nin en kapsamlı merkezi olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi, Konya’nın ve Türkiye’nin en güzel tesislerinden biri oldu. Fiziki olarak Türkiye’de örneği olmayan bir binaya sahibiz. Çalışmaları, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı tarafından yürütülen merkezimiz, otizm alanında birçok proje ve kongreye ev sahipliği yaptı. Türkiye Otizm Meclisi’nin genel sekreterliğini üstlenen vakfımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Otizm Eylem Planı doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Otizmli çocuklar ve aileleri için umut ışığı olan merkezimiz, 40 öğrenci ile salon sporları, HidroTerapi, HippoTerapi ve etkinlik derslerine devam ediyor” dedi.Haber Merkezi