SOBE dünyaya örnek oluyor

SOBE dünyaya örnek oluyor

SOBE’yi ziyaret eden Fenerbahçe Spor Kulüp Başkanı Ali Koç’a bilgi veren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, SOBE’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve yurt dışına da örnek olduğunu söyledi

 

Fenerbahçe Spor Kulüp Başkanı Ali Koç, Konyaspor ile oynayacakları karşılaşma öncesi takımıyla birlikte geldiği Konya’da Selçuklu Otizmli Bireyler Merkezini ziyaret etti. Maç öncesi Selçuklu Otizmli Bireyler Merkezi (SOBE)’yi ziyaret eden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’u SOBE Vakfı girişinde; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak karşıladı. Burada otizmli bireyler ve aileleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Koç, otizmli bireyler ve aileleriyle birlikte ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çekildi, Fenerbahçe taraftarı çocukların formalarını imzaladı.

KOÇ, HAYRAN KALDI

Başkan Koç, 21 bin m² alan üzerinde kurulan ve içerisinde eğitim sınıfları, sosyal yaşam alanları, yüzme havuzları, spor alanları müzik alanları ve atların bulunduğu binicilik tesisleri gibi bölümleri ayrı ayrı inceleyen ve yapılmakta olan çalışmalar hakkında Başkan Pekyatırmacı’dan bilgi aldı. Koç, Selçuklu Otizmli Bireyler Merkezinde verilen eğitimlerin dünya standartları üzerinde olması ve Türkiye genelinde birçokşehre hizmet vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.  Başkan Koç, Otizmli bireylerin kendi kaderlerine bırakılmamaları, onlara profesyonel anlamda yardımseverlerin el uzatmaları noktasında Selçuklu Belediyesince güzel bir hizmetin gerçekleştirilmesinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Bir sonraki ziyaretlerinde Konya için daha çok vakit ayıracağını ifade eden Koç, otizmli bireyler ve aileleri ile birlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu, yapılan hizmetlerin boşa gitmeyeceğini, çocukların gülümsemeleri ile daha güzel yarınların kendilerini beklediğini söyledi.

ALTAY: SOBE MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Selçuklu Otizmli Bireyler Merkezinin küçük bir kıvılcımla başlayan projesinin, uzun bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktığını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu projenin bugün devasa boyutlara geldiğini, güçlü ve bilimsel anlamda hizmet veren tesislerin en güzel meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Ziyaretlerinden ve SOBE’ye gösterdiği hassasiyetten dolayı Fenerbahçe Spor Kulüp Başkanı Ali Koç’a teşekkür eden Başkan Altay, bir çocuğa dahi yardımcı olmanın kendileri için en büyük mutluluk olduğunu, şimdi ise yüzlerce çocuğun mutluluğuna vesile olduklarını kaydetti. 

PEKYATIRMACI: YURT DIŞINA ÖRNEK OLDUK

Dünya genelinde ve ülkemizde otizmin her yıl giderek hızlı artış gösterdiğine dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’da otizmli bireyler için farkındalık oluşturma ve onların sosyal hayata geçişlerini sağlama amacıyla yapılan çalışmalara Fenerbahçe Spor Kulüp Başkanı Ali Koç’un ziyaretiyle katkıda bulunduğunu, alanında önemli bir boşluğu dolduran SOBE’nin ülke genelinde ve yurtdışından örnek alındığını söyledi. Fenerbahçe Spor Kulübü Ali Koç’u Konya’da misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade Başkan Pekyatırmacı, otizmli çocukların ve ailelerin de bu mutluluğu tekrar yaşamak istediklerini belirtti.

Ziyaretin sonunda günün hatırası olarak Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’a bir kelebek mozaiği hediye etti, bir sonraki ziyaretlerinde hem SOBE Vakfında hem de kelebekler müzesi ile Sille’de kendilerini ağırlamak istediklerini belirtti.

sobe-dunyaya-ornek--(4).jpg

sobe-dunyaya-ornek--(8).jpg

Etiketler :