Slovakya Savunma Kuvvetleri Günü resepsiyonu

Slovakya Savunma Kuvvetleri Günü resepsiyonu

Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Turenicova, Türk flüt virtüözü Kutluer'e Slovakya Altın Devlet Nişanı'nı takdim etti- Turenicova:- "Olağanüstü sanatsal yeteneği ve eşsiz performansları nedeniyle altın madalya ödülü için seçilen Kutluer, yalnızca Türk deği

ANKARA (AA) - Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, Slovakya Altın Devlet Nişanı verilen Türk flüt virtüözü Şefika Kutluer ile ilgili "Olağanüstü sanatsal yeteneği ve eşsiz performansları nedeniyle altın madalya ödülü için seçilen Kutluer, yalnızca Türk değil uluslararası dinleyiciler için de bir ikon olarak nitelenebilir." ifadesini kullandı.

Slovakya Savunma Kuvvetleri Günü, Büyükelçiliğin ev sahipliğinde, Ankara Palas'ta düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyona, "Sihirli Flüt" lakaplı Türk flüt virtüözü Şefika Kutluer ve Slovak arp sanatçısı Katarina Turnerova'nın yanı sıra çok sayıda diplomatik ve askeri misyon temsilcisi ile davetli katıldı.

Etkinlikte, Büyükelçi Turenicova, Kutluer'e "Slovakya Cumhuriyeti Altın Devlet Nişanı"nı takdim etti.

Uluslararası alanda yaptığı çalışmalarla Slovakya kültürünün dünya çapında tanınmasına yardımcı olan önemli devlet adamları ile kültür elçilerine verilen nişan, Turenicova tarafından "Slovakya ve Türkiye arasında kültür alanındaki ilişkilerin gelişmesine kişisel katkıları ile Slovakya adını yurt dışında en iyi şekilde duyurmasından ötürü" Kutluer'e verildi.

- "Kutluer, uluslararası dinleyiciler için bir ikon"

Etkinlikte, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından, Turenicova açılış konuşmasında, "Slovakya Dışişleri Bakanının (Miroslav Lajcak) olağanüstü sanatsal yeteneği ve eşsiz performansları nedeniyle altın madalya ödülü için seçtiği Şefika Kutluer, yalnızca Türk değil uluslararası dinleyiciler için de bir ikon olarak nitelenebilir." ifadesini kullandı.

Büyükelçi Turenicova, ülkesinin askeri milli gününe ilişkin olarak, "Bugün Slovakya Cumhuriyeti'nin Savunma Kuvvetleri Günü'nü kutluyoruz. Bugün, tarih boyunca vatanlarının özgürlüğü için hayatlarını feda eden kahraman Slovak askerleri ve gönüllülerini saygıyla anıyoruz." dedi.

Slovakya'nın Türkiye ve Türk halkıyla politik, ekonomik ve kültürel ilişkilerinin son derece iyi olduğunu vurgulayan Turenicova, iki ülke halklarını bir araya getiren bir diğer iş birliği alanının ise turizm olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, Slovakya vatandaşları için en çok tercih edilen tatil yerlerinden olduğunun altını çizen Turenicova, bu alanda bir Slovak ve Türk firması arasındaki iş birliğini de takdir ettiğini dile getirdi.

- "Güzel dünyamızda sevgi, barış ve armoniye ihtiyaç var"

Slovakya'ya ve Büyükelçi Turenicova'ya teşekkür eden Kutluer de "Gerçekten çok şanslıyım. Bütün hayatım boyunca dostluk, armoni ve sevginin mesajını müziğin gücüyle yaymaya çalıştım. Dünya insanları arasında sevgi ve barış köprüleri kurmaya çabaladım. Güzel dünyamızda sevgi, barış ve armoniye ihtiyaç var. Sevgi ve barışın bütün dünyada hakim olması dileğiyle..." dedi.

Daha sonra Kutluer ve arp sanatçısı Turnerova davetlilere mini bir konser verdi. Resepsiyonda, konserin ardından konuklara yemek ikram edildi.

Türk kültürüne yaptığı hizmetlerden dolayı "Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü"nü de ilk senesinde alan Kutluer'in ayrıca, İtalya, Avusturya ve Kazakistan'dan da aldığı devlet nişanları bulunuyor. Dünya çapında 17 albümü olan Kutluer, Slovakya'da ve dünya çapında defalarca Slovak müzisyenlerle çalıştı, konserler verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :