Skoda'nın Yeni Nesil Superb'i, Ağustosta Skoda Showroomlarında

Skoda'nın Yeni Nesil Superb'i, Ağustosta Skoda Showroomlarında

Skoda'nın yeni nesil Superb'i, İstanbul Autoshow 2015’te Türkiye’de tanıtılacak ve ağustos ayından itibaren de Skoda showroomlarında yerini alacak.Skoda...

Skoda'nın yeni nesil Superb'i, İstanbul Autoshow 2015’te Türkiye’de tanıtılacak ve ağustos ayından itibaren de Skoda showroomlarında yerini alacak.

Skoda açıklamasına göre, Skoda‘nın "amiral gemisi" Superb, üçüncü nesliyle yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Yeni Superb, bugüne kadar geliştirilen en teknolojik ve en iyi Skoda modeli olarak piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. İlk kez, 22-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Autoshow 2015’te Türkiye’de tanıtılacak yeni nesil Superb, ağustos ayından itibaren de Skoda showroomlarında yerini almaya başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Yeni Superb modelinde ilk göze çarpanın güçlü tasarım olduğunu, sportif ve dinamik çizgileriyle Skoda’nın konsept aracı VisionC’ye yüzde 95 benzediğini ifade etti.

Yeni Superb modelinin, ilk kez İstanbul Autoshow 2015 fuarında sergileneceğini vurgulayan Senyücel, "Ağustos ayından itibaren de Türkiye pazarında satışına başlayacağız“ dedi.

Yeni Superb Sedan’ın en önemli ilk üç pazarından birinin Türkiye olacağına da dikkati çeken Senyücel, şunları kaydetti:

"2008’den bu yana Türkiye’de ikinci jenerasyon Superb 15 bin adet satıldı. 2015 yılı hedefimiz 4 bin 500’dür. Bunun yarıya yakını ikinci jenerasyon Superb, yarıdan fazlası yeni Superb olacaktır. Türkiye’nin en büyük sedan pazarı olduğu düşünülürse, 2014 yılında birinci sırada Rusya, ikinci sırada Türkiye yer alıyordu. Bu yıl Skoda’nın en büyük Superb Sedan pazarının Türkiye olacağını söyleyebiliriz. 3-4 yıl içerisinde de D segmentinde hedefimiz 10 bin adettir. Skoda Superb’in 125 hp olan manuel şanzımanlı modeli 65 bin TL seviyesinde, en üst paketli modeli ise, 95-100 bin TL aralığında olacaktır. Skoda olarak satışlarımızın yüzde 95’i 1.6 dizel/otomatik versiyonu olarak gerçekleşiyor. Bu seride de 1.6 dizel otomatik versiyonlarının yüzde 90-95 civarında olacağını öngörüyoruz. Yeni Skoda Superb ile markanın ivmesi artacak ve Skoda’ya güç katarak algısını yukarı taşıyacak."

Kaynak:Haber Kaynağı