SKM’de etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor

SKM’de etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor

Selçuklu Kongre Merkezi kurulduğu günden bu yana etkinliklerle kendisinden söz ettirmeye devam ediyor.

SKM’de son aylarda hız verilen etkinlikler Mart ve Nisan aylarında da sürüyor. Mart ve Nisan aylarında kültür, eğlence etkinliklerinde birçok sanatçı, oyun ve müzikal Konyalılarla buluşacak.

TÜRK HALK MÜZİĞİ'NİN DUAYEN SANATÇISI MUSA EROĞLU SKM’ DE

Türkiye genelinde “Mihriban” beste türküsüyle tanınan usta sanatçı, sanat yaşamı boyunca; Bedia Akartürk, Neşet Ertaş, Orhan Gencebay, Belkıs Akkale, İbrahim Tatlıses, Aşık Mahsuni Şerif gibi birçok sanatçıyla beraber çalışmıştır. Usta sanatçı Musa Eroğlu, Türk Halk Müziği’ ne eserleriyle büyük zenginlik katmıştır. ‘‘Telli Turnam, Yolun Sonu ve Halil İbrahim’’ sanatçının sevilen ve çok dinlenen eserleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca Devlet Sanatçısı unvanı verilen Musa Eroğlu 27 Mart 2019 Çarşamba 21:00’ da SKM sahnesinde sevenleri ile buluşacak.

NASIL BİR ŞEY OLURDU BÖYLESİ BİR İNSANLA YAŞAMAK?

17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere’in ünlü eseri Cimri tam da bu soruya cevap aratıyor izleyenlerine. Büyük komedya yazarı Moliere, güldürücülüğünü kaybettirmeden ciddileştirdiği komedyasında birçok insanın iç ve dış yapısına bakıyor, garip rastlantılara tanık oluyoruz. Oyun ilk kez Moliere tarafından 1668 yılında yazılmış ve aynı yıl 1668 Palais Royal’ da oynamıştır.

Paradan başka hiçbir şeye değer vermeyen çok zengin olmasına rağmen hastalık derecesinde cimri bir adam olan Harpagon’ un davranışları komedi tarzında sergilenmiştir.

Harpagon’ un şahsında cimri bir adamın düştüğü gülünç durumlar, sergilediği tuhaf davranışlar ve bunlardan çıkarılacak derslerin konu alındığı Cimri 28 Mart 2019 Perşembe saat 20:00’ da SKM Konya Oditoryum sahnesinde izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

PETER PAN MÜZİKALİ

Peter Pan, kendisi gibi büyümek istemeyen başka çocuklarla birlikte Neverland’ da (Olmayan Ülke) yaşar, arada bir evlere girerek başka çocukları büyümemeleri için kandırarak Neverland’ e götürmeye çalışır. Darling’ lerin üç çocuğu, Wendy, John ve Michael bir gece Peter Pan’ ın peşine takılırlar ve gökyüzünde süzülerek Olmayan Ülke’ ye giderler. Burada kayıp çocuklarla, kızılderililerle, denizkızlarıyla karşılaşır, korsanların kötü ruhlu lideri Kaptan Hook’ la savaşırlar.

Bir sürü nefes kesen macera yaşadıktan sonra Peter Pan’ in karşı çıkmasına rağmen anne ve babalarını özleyerek evlerine geri dönerler.

Oyun izleyiciyi, bir yandan fantastik kurgusu ile hiç büyümememin cazibesine doğru sürüklerken diğer yandan gerçekten ihtiyacımız olan sevgiye ne denli muhtaç olduğumuzun altını çizer. Sevilen Peter Pan Müzikali 29 Mart 2019 Cuma saat14:00’ da çocuk sevenleriyle bir araya gelecek.

“BÜLENT BEYİN HİKÂYESİ” SEYİRCİSİYLE BULUŞACAK

 ‘‘Bülent Beyin Hikâyesi’’, insan beyninin içerisine giriyor ve sırrı halen çözülemeyen ‘Beyin’in organlarla verdiği yönetim mücadelesini tiyatro sahnesine taşıyor. BKM Mutfak ile Bal Porsuğu Tiyatrosu'nun ortak yapımı olan Bülent Beyin Hikâyesi', organların her birinin insan haline dönüşüp dile gelmeleri halinde neler yaşanacağını komedi tarzında sahneliyor. Senaryosunu Uğraş Güneş'in yazdığı Murat Eken'in yönetmenliğini yaptığı oyunda Bülent Emrah Parlak, beyin karakterine hayat veriyor. Vücudun uzuv ve organları rolünde beyinle olan diyalogları ile oyuna dahil olan Burcu Biricik, Barış Arduç, Sarp Apak, Şahin Irmak, Ersin Korkut, Onur Buldu, Uğur Bilgin, Necip Memili, Melis Birkan, Gülhan Tekin, Haki Biçici, Erdem Baş ve Murat Eken gibi oyuncularsa dijital olarak oyundalar. Türkiye’de bir ilke imza atan oyun 3D Mapping teknolojisiyle tiyatronun iç içe geçtiği bir sahneleme tekniği kullanarak gerçekleşiyor.

İzleyenlerine farklı bir deneyim yaşatacak olan ‘‘Bülent Beyin Hikâyesi’’ 29 Mart 2019 Cuma saat 20:00’ da SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde.

SKM ANADOLU ODİTORYUM SAHNESİNDE İSYAN RÜZGARLARI ESECEK

Kendine has tarzı ve dillerden düşmeyen ‘İsyan’ şarkısıyla gönüllerde taht kuran Halil Sezai SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde muhteşem bir müzik gecesi yaşatmaya geliyor. Dinleyenleri kendine hayran bırakan ve aynı zamanda oyunculuğuyla adından oldukça söz ettiren, son dönemin popüler isimlerinden biri Halil Sezai. İlk bestesini 15 yaşındayken yapan sanatçı ilk albümü Seni Beklerken’ i 2011′de yayınlandı. Bu albümü ile büyük başarı yakalayan sanatçının bir anda çok konuşulan isim haline gelmiştir. Yorumcu kimliği kadar oyuncu kimliği ile de adından sıkça söz ettiren sanatçı 2011 yılında vizyona giren “İncir Reçeli” filmi ile beyaz perdede yer aldı. Serinin devam filmi olan 2015 yapımı İncir “Reçeli 2”de de başrolde oynamıştır. 2014 tarihli Çilek filminin ise yapımcılığını üstlendi.

Sevilen sanatçı 7 Nisan 2019 Pazar saat 20:00’ da SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde sevenleri ile buluşacak.

MEHMET ERDEM SKM SAHNESİ’NDE SEVENLERİYLE BULUŞACAK

2012 yılında yaptığı iddialı çıkışla beraber sayısız konsere imza atıp Türkiye müzik camiasının en sevilen isimlerinden biri olmayı başaran Mehmet Erdem Konya konseri ile sevenlerinin karşısında olacak. Besteci ve şarkıcı Mehmet Erdem 9 Nisan 2019 Salı saat 21:00’da sevilen şarkılarıyla SKM sahnesinde sevenlerine müzik dolu unutulmaz bir gece yaşatacak.

SANATÇI SILA KONYA'DA SEVENLERİYLE BULUŞACAK

Türk pop müziğinin en başarılı şarkı yazarı ve yorumcularından Sıla, Konya konseri için SKM’ de hayranlarıyla buluşacak.

2007'de kendi adını verdiği albümünde yer alan "...Dan Sonra" şarkısıyla çıkış yapan Sıla, sonrasında yayımladığı İmza (2009), Konuşmadığımız Şeyler Var (2010), Vaveyla (2012), Yeni Ay (2014) ve Mürekkep (2016) albümleriyle de liste başarılarını sürdürmeye devam etti. "Sevişmeden Uyumayalım", "Acısa da Öldürmez", "Kafa", "Boş Yere", "Vaziyetler", "Yabancı" ve "Hediye" gibi pek çok şarkısı hit olan sanatçı şarkıcılığının yanı sıra söz yazarı ve besteci kimliğiyle ön plana çıkıyor. 2010'da Konuşmadığımız Şeyler Var ve 2014'te Yeni Ay ile birlikte Türkiye'de yılın en çok satan şarkıcısı oldu. Bugüne kadar dört Altın Kelebek Ödülü ve yedi Kral Tv Video Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.

Efsane şarkılarla sevenlerine yine unutulmaz bir gece yaşatacak olan Sıla 3 Nisan 2019 Çarşamba saat 20:30’ da SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde hayranları ile buluşacak.