‘Sizin BAL’da ne işiniz var?’ iddiası

‘Sizin BAL’da ne işiniz var?’ iddiası

Meram Kara Kartallar Kulüp Başkanı Mustafa Metin Bölgesel Amatör Lig konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Metin rakip oyuncuların kendi oyuncularına ‘Sizin BAL’da ne işiniz var?’ dediğini iddia ertti.

Altyapılardaki başarılarıyla adından söz ettiren Meram Kara Kartallar, Süper Amatör Kümede de başarılı bir sezon geçiriyor. Meram Kara Kartallar Kulüp Başkanı Mustafa Metin maç esnasında rakip oyuncuların kendi oyuncularına ‘Sizin BAL’da ne işiniz var amaçsız takımsınız’ dediğini iddia ederek, “Süper Amatör Kümede Bölgesel Amatör Ligi en fazla hak eden takım biziz. Bunu rakiplerimiz kötü oynuyor anlamında söylemiyorum. Biz hak ediyoruz çünkü genç oyuncuları yetiştirmek, Konyalı gençleri profesyonel takımların karşısına çıkarmak adına önemli bir görevimiz var. Buradan yetişen gençleri profesyonel kulüplere kazandırmak ve Konyalı gençlerimizi Türk futboluna kazandırmak adına Bölgesel Amatör Lige çıkmak bizim açımızdan önemli. Bugün baktığınız zaman Milli oyuncu Çağlar Söyüncü bile Bölgesel Amatör Ligde tecrübe kazandı. Gençlerimizin gelişimine katkı sağlaması açısından Bölgesel Amatör Lige çıkmayı önemsiyoruz. Süper Amatör Kümenin yaşlı oyuncuları bu söylemlerle oyuncularımızın motivasyonunu olumsuz anlamda etkileyerek maçı kazanmak istiyorlar ancak bizim oyuncularımız günü birlik galibiyetlerin peşinde değil, bizim oyuncularımız kendi geleceklerine yatırım yapmak istiyorlar ve sahada bunun için mücadele ediyorlar.” dedi

Hakemlerin de bu konudan etkilendiğini belirten Metin şunları söyledi; “Şehir Merkezi takımı olduğumuz için oyuncularımızın aileleri ve birkaç gönüllü dışında taraftarımız yok. Bu anlamda ilçe takımları bizden daha avantajlılar ancak hakemlerin bundan etkilenmemesi gerekiyor. Her ilçe maçında hakemler taraftar baskısında etkilenerek kararlar vermesi doğru değil. Burada bütün hakemleri kastederek söylemiyorum ancak bazı hakemlerimiz gerçekten bu anlamda haksız kararlar veriyor. Bu hakemlere tek bir çağrım olacak; Eğer ilçelerde verdiğiniz kararlarda etkileniyorsanız hakemliği bırakın, daha genç hakemlere hakem adaylarına yol açın onlar bu işi hakkıyla yapsın…”