‘Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması’na 11 bin başvuru

‘Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması’na 11 bin başvuru

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye genelinde her yıl düzenlenen Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasının başvuruları tamamlandı.

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye genelinde her yıl düzenlenen Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasının başvuruları tamamlandı. “Kaybedeni olmayan sınav” sloganı ile düzenlenen sınavın ‘lise’ ayağına gençlerin yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi. Sınavın son başvuru tarihine kadar Konya’da 11 bin lise öğrencisi başvurdu. Ayrıca öğrencilerin sınavda sorumlu tutulacakları Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban’ın “Kardeşliğe Davet, Hz. Muhammed (Sav)” kitabı yaklaşık 20 bin lise öğrencisine ulaştırıldı.

Türkiye genelinde düzenlenecek yarışma için il genelinde hazırlıklar sürüyor. Bu yıl "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" sloganıyla düzenlenecek yarışma için derneğin ilçe teşkilatları liseleri tek tek gezerek öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. Yarışmaya katılmak isteyen gençler, ‘www.efendimizinizinde.com’ internet sitesinden kayıt yaptırdı. Dereceye giren öğrencilere Türkiye birincisine 5 bin tl, ikinciye 4 bin tl, üçüncüye 3 bin tl, dördüncüye 2 bin tl ve beşinciye bin tl para ödülü verilecek. Aynı zamanda Konya il birincisine 3 bin tl, ikinciye 2 bin tl, üçüncüye bin tl, dördüncüye 750 tl ve beşinciye 500 tl para ödülü verilecek. Dernek yetkilileri yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan gençlere Hazreti Peygamber'in hayatını öğretmek istediklerini belirterek, gençlere bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmanın önemli olduğunun ifade etti. Sınavın Konya’nın 31 ilçesinde 15 Aralık tarihinde düzenleneceği, dereceye girip ödül almaya hak kazananların ise 31 Aralık Salı günü saat 19:30 da  on bin kişilik Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenecek Mekke'nin Fethi Gecesi'nde ödüllendirileceği ifade edildi.

Etiketler :