Siyasi partilerde bayramlaşma

Siyasi partilerde bayramlaşma

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:- "Türkiye özü itibarıyla Batı'nın mülteci kampına dönüşmüş durumda. Halbuki Müslümanların evlerini başlarına yıkan kendileri ama kamp vazifesini gören biziz"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye özü itibarıyla Batı'nın mülteci kampına dönüşmüş durumda. Halbuki Müslümanların evlerini başlarına yıkan kendileri ama kamp vazifesini gören biziz." dedi.

Genel Başkan Kamalak, parti genel merkezinde, partililerle bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye, İslam alemi ve dünyanın kritik bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Yürekleri parçalansa da yaşanan olaylara şaşırmadıklarını anlatan Kamalak, "Başka ne olabilirdi? Bütün bunları anormal bir gidişin kaçınılmaz sonucu olarak görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, 20. yüzyılda küresel emparyalistlerin kendi günahlarını hafifletmek için 1. ve 2. Dünya savaşlarını çıkardıklarını vurgulayarak, devletin ve hilafetin kaybedildiğini belirtti.

Kamalak, "Şu an Müslümanlar başsız. İşin tuhafı, çoğu bunun farkında bile değil." dedi.

Libya'da, Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da, Pakistan'da ellerinde düşmanların silahıyla Müslümanların birbirini öldürdüğünü aktaran Kamalak, bu duruma neden gelindiğini kimsenin sorgulamadığını bildirdi.

Kamalak, "Türkiye özü itibarıyla Batı'nın mülteci kampına dönüşmüş durumda. Halbuki Müslümanların evlerini başlarına yıkan kendileri ama kamp vazifesini gören biziz. Diyorlar ki 'Siz bunları burada tutun, icap ediyorsa biz size yardımda bulunalım'. Sadaka verecek... Yetmedi, bir de bizleri suçların en ağırı ile itham ediyorlar, 'soykırımcı'..." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın en zengin petrol yataklarının bulunduğu İslam coğrafyasının küresel emperyalizmin benzin istasyonuna dönüştüğünü" belirten Kamalak, "Bunların burada ne işleri var. Bunu sorguladığınız zaman üzerinize lav püskürtüyorlar tabiri caizse. Küresel emperyalizmin en etkin ölümcül silahlarının tesiri Müslümanların üzerinde deneniyor." diye konuştu.

Arap Baharı'nın İslam Kışı'na dönüşmesinden duydukları endişeyi daha önce dile getirdiklerini belirterek gelinen noktanın herkesin malumu olduğuna vurgu yapan Kamalak, şunları söyledi:

"ABD'nin 2010 yılındaki silah satışı 21 milyar dolar, 2011 yılındaki satış tutarı ise 67 milyar dolar. Senatoya sundukları rapora göre, yüzde 300 artmış. Acaba ABD bu silahları hangi ülkelere satmış? Rusya'ya mı, Çin'e mi, Almanya'ya mı, Fransa'ya mı? Hayır, İslam ülkelerine satıyor. Müslümanlar da bu silahlarla düşmanlarından da destek alarak birbirini öldürüyor."

Milli Görüşçü'lerin bu nedenle çok kutsal bir görev yürüttüğünü kaydeden Kamalak, tüm insanlığı kurtarmanın mücadelesini verdiklerini aktardı.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk de Milli Görüşcü'lerin fedakarlıklarıyla Balgat Kültür Merkezi binasının satın alındığın, gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından, merkezde kısa zamanda derslere başlayacaklarını bildirdi.

Asiltürk, "Orada bir haftalık, 15 günlük, 1 aylık eğitimler yapacağız. Bunların hepsinin de hedefi var. Hoca yetiştirmemiz lazım. Yani her ilde gerçekleri anlatacak insanlar eğitim alacak." diye konuştu.

Öte yandan, Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşma kapsamında, Demokrat Parti, BBP, HÜDAPAR, AK Parti, Vatan Partisi, MHP, DSP, HDP, CHP heyetleri Saadet Partisi'ni ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :