Siyasi partilerde bayramlaşma

Siyasi partilerde bayramlaşma

MHP, HÜDAPAR ve DP, bayram dolayısıyla CHP'yi ziyaret etti

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, "O Gazze'deki küçücük bedenleri acılar içinde gördükten sonra, annelerin çığlıklarını duyduktan sonra, Türkmenlerin yerlerinden, yurtlarından edildiklerini, katliamları gördükten sonra bayram kutlamak zor, ama umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz" dedi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, beraberindeki Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sema Doğan ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Halil Öztürk ile birlikte CHP'yi ziyaret etti.

MHP heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir karşıladı. 

Karakaya, İslam coğrafyasında yaşananlara değinerek,  "Bu bayram son olur inşallah. Bir dahaki bayramı, bayram tadında kutlamak nasip olur" dedi. 

"Gelecekten umudumuzu, insanlıktan umudumuzu yitirmemiz gerekiyor" diyen Seyhan Erdoğdu da buruk bir bayram yaşadıklarını belirtti. Zor bir dönemden geçildiğini vurgulayan  Erdoğdu, şöyle konuştu:

"Gazze'deki küçücük bedenleri acılar içinde gördükten sonra, annelerin çığlıklarını duyduktan sonra, Türkmenlerin yerlerinden, yurtlarından edildiklerini, katliamları gördükten sonra bayram kutlamak zor, ama umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. Çünkü biz mazlum milletlere umut olmuş Mustafa Kemal'in çocuklarıyız. Onun için daha da umutlu olmalıyız. Zor dönemden geçiyoruz ama bir gün mutlaka bütün insanlık, kardeşliğin egemen olduğu günlere kavuşacaktır. Belki bugün Türkiye etkisiz kalmış görünüyor. Ama bizim yaratmış olduğumuz özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yarattığımız birlik beraberlik şuuru bence önemli."

Levent Gök de adaletsiz bir cumhurbaşkanlığı seçim süreci yaşandığını savunarak, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin bütün imkanlarını kullandığını ileri sürdü. Gök bu bağlamda Ekmeleddin İhsanoğlu için sağlanan uzlaşının önemine değindi. 

Karakaya ise Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin seçime kadar Anadolu'yu gezeceğini ayrıca tüm teşkilatlarının çalışmalarını da sürdürdüğünü kaydetti.

Karakaya, şunları kaydetti:

"Aday Erdoğan bir şeyin farkında değil, insanlar doğruda bir araya geldi. Ülkenin geleceği, çoluğumuzun çocuğumuz gerçekten müreffeh bir ülkede yaşaması için bir araya geldi. 10 Ağustos Türk tarihinin önemli bir günü. Türk milleti kendi kaderine el koyacak. Ben Ekmeleddin Bey'in birinci turda kazanma şansının aday Erdoğan'a göre beş kat fazla olduğunu düşünüyorum. O yüzden katılım fazla olmalı. Üç günlük tatil mi, çocuğunuzun geleceği mi? Bunun muhasebesi iyi yapılmalı. Bu vicdani sorumluluğu yerine getirmek, sandığa mutlaka gitmek lazım."

Karakaya, Erdoğan'ın İhsanoğlu'na yönelik eleştirilerine de tepki gösterdi. 

-HÜDAPAR'dan ziyaret

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz başkanlığındaki heyet de CHP'yi ziyaret etti. 

İsrail'in saldırıları nedeniyle bayramı ağız tadıyla yaşayamadıklarını anlatan Yavuz, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını söyledi. 

İsrail'in devlet terörü estirdiğini ifade eden Yavuz, "Yapılanların soykırım sayılması ve bunun için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Yavuz, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda görüşlerini önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını da dile getirdi.

Gök de CHP heyeti olarak Filistin'e gitmek için Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını ancak olumlu sonuç alamadıklarını ifade ederken, "Giriş açısından sıkıntımız var ama ilk fırsatta Gazze'ye gideceğiz" dedi. 

-DP ziyareti-

DP Genel Sekreteri Ertan Küçükay başkanlığındaki heyet de CHP'yi ziyaret etti. Bu ziyarette de Gazze'de yaşanan dramın yanı sıra İhsanoğlu'nun adaylığı değerlendirildi.

Küçükay, Gazze için sonuca gidecek adımlar atılması gerektiğini vurguladı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ise Arınç'ın açıklamalarına atıfta bulunarak, şunları kaydetti:

"Eşit olmayan, adalete sığmayan önemli bir davranış da kadına karşı olan politikada kendini gösteriyor. Daha dün bu zihniyetin bir yansımasına şahit olduk. Biliyorsunuz bu iktidar kadının kaç çocuk doğuracağından, aile yapısının nasıl olacağından, nerede gülüp nerede gülmeyeceğinden, her şeye kendine göre yön vermeye çalışıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu toplumun yarısını meydana getiren kadındır. Sen onun yaşamının üzerine, toplumdaki eşit konumunun üzerine ipotek koyarsan, onun kişisel özgürlüğünü ayaklar altına alırsan, zaten o toplumun yarısının hakkının kalktığı bir gelecek ortaya koymuş oluyorsun. Bizim istediğimiz bütün vatandaşların eşit, özgür vatandaşlar olduğu, birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir Türkiye. Bunu sağlayamadığımız zaman, ne hale geleceğimiz için bakın Suriye'ye, Irak'a..."

Levent Gök'ün Arınç'ı eleştirerek "bu söze ancak gülünür" demesi üzerine ise Erdoğdu, "Bütün kadınlar 10 Ağustos'ta sandık başında bir kahkaha atsınlar, yüksek sesle. Güzel olur, oylarını atarken arkadan bir kahkaha sesi gelsin" diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı