Siyasi partilerde bayramlaşma

Siyasi partilerde bayramlaşma

Saadet Partisini DP, BBP, AK Parti, İP, HDP, MHP, DSP, CHP heyetleri ziyaret etti

ANKARA (AA) - Siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri kapsamında, Saadet Partisini sırasıyla DP, BBP, AK Parti, İP, HDP, MHP, DSP, CHP heyetleri ziyaret etti. 

Siyasi parti heyetlerini, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Temel Karamollaoğlu, Ziyattin Tokar ve Genel İdare Kurulu Üyesi Erkut Aşar ağırladı.

DP heyetinin ziyaretinde konuşan Karamollaoğlu, İslam aleminin ciddi bir acı yaşadığını, Müslümanların insanlıkla bağdaşmayan bir zulme uğradığını söyledi. 

Karamollaoğlu, Gazze'de yaşananların bir uyanışa vesile olmasını diledi.

DP Genel Sekreteri Ertan Küçükay da Türkiye'nin yaşananlar karşısında pasif kaldığını öne sürerek, eleştirilerde bulundu.

-BBP heyeti

BBP heyetinin ziyaretinde de İsrail'in Gazze saldırısı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konuşuldu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Senliler, Saadet Partisinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde tarafsız kalmasının nedenini sordu.

Temel Karamollaoğlu, parti içinde prensipler üzerinde kimin cumhurbaşkanı olması noktasında ittifak sağlanamayınca herhangi bir adayı desteklememe yönünde bir adım atıldığını belirtti.

Senliler ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 1-2 puan önde gördüğünü ifade ederek, "AK Parti, sürekli bir düşman yaratıyor. Daha önce Ergenekon, Balyoz, askeri vesayete karşı duruş vardı. Paralel yapıdan sonra ne çıkacak merak ediyorum" dedi.

-AK Parti heyeti

Saadet Partisini AK Parti adına MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kozan, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Osman Timurtaş ziyaret etti.

Dağ, güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, "Allah'ın izniyle her şey Türkiye için iyi olacak. Temennimiz de tespitimiz de o. İnşallah yeni Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz" dedi.

Karamollaoğlu ise dünyanın gidişatının rahat bir istikamette gelişmediğini belirterek, endişeli olduklarını söyledi.

"Göz göre göre Ortadoğu parçalanıyor, ufalıyor ve artık İsrail'in önünde engel teşkil etmeyecek bir yapıya bürünüyor. Bu endişe verici, korkunç bir iş. Dünyanın en öldürücü silahlarına sahip olan ülke İsrail ve bunu da yeri geldiği zaman kullanmaktan çekinmeyecek bir ülke" diyen Karamollaoğlu, bunun karşısında ancak onların sahip olduğu materyale sahip olunarak durulabileceğini ifade etti.

Dağ ise Batı'nın genel olarak özgürlük, demokrasi gibi kavramları bazı toplumları yönetme açısından araç olarak kullandığını dile getirerek, "Türkiye için de benzer çalışmalar yapıldı. Gezi olayları süreçlerini yaşadık. Cumhuriyet tarihinde böyle iç-dış bağlantılı bir hareket yaşanmadı. 17-25 Aralık sürecini yaşadık. Hepsinin ne şekilde, ne durumda olduğunu tecrübeli büyüklerimiz olarak çok daha anlamlandırabiliyorsunuz" diye konuştu.

Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde yaşanan sıkıntılara işaret eden Dağ, "Bir taraf ekonomik krizle boğuşuyor. Ukrayna iç savaşta. Suriye, Irak'ta iç çatışmalar, mezhep çatışmaları var. Ülkemizi bu coğrafyada huzurlu bir ada olarak gemiyi karaya çıkartma mücadelesi veriliyor. Bunu da birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu da siyaseten dış politikada güçlü olmak için sanayileşme ve teknoloji noktasında güçlü olmak gerektiğini vurguladı.

- İP heyeti

İP MYK Üyesi Hüseyin Karanlık başkanlığındaki heyetin ziyaretinde ise Madımak olayı konuşuldu. Dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuyla ilgili isminin karalanmaya çalışıldığını anlattı.

Sivas'ta ilk hizmete başladığı mahallelerin kendisine en az oy çıkan Alevi mahalleleri olduğunu, en mağdur bölge olduğu için hizmete oradan başladığını belirten Karamollaoğlu, olayların ardından kendisine en çok destek verenlerin Alevi mahalleleri olduğunu kaydetti.

Karamollaoğlu, Madımak olayının Türkiye'nin faili meçhullerin en fazla olduğu, en karanlık döneminde yaşandığını, Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenlerin, toplumda bunun alt yapısı olmadığı için başarıya ulaşamadığını aktardı.

- HDP heyeti

Daha sonra Mardin Milletvekili Erol Dora başkanlığındaki HDP heyeti Saadet partisine ziyarette bulundu.

Dora, Gazze'de yaşanan insanlık dramının son bulmasını dileyerek, inancı ve yapısı ne olursa olsun insana insan olarak baktıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Dora, "Demokratik, eşit koşulların olması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah bu seçimler barışçıl şekilde, özgürlük çerçevesinde neticelenir ve halkın iradesi nasıl tecelli edecekse biz ona saygı duyacağız" dedi.

Karamollaoğlu da Selahattin Demirtaş'ın adaylığını takdirle karşıladıklarını belirterek, "Milletvekili olarak bir bölgeye hitap etmek başka, tüm Türkiye'ye sahip çıkmak başka" ifadesini kullandı.

-MHP heyeti

Saadet Partisini daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Halil Öztürk ve Sema Doğan ziyaret etti.

Karakaya, "Sıfır sorun derken sırf sorun haline geldik" diyerek, cumhurbaşkanı seçiminin bu açıdan önemli bir adım olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok yönlü, akademik ve diplomatik açıdan ciddi tecrübeleri bulunan bir şahsiyet olduğunu ifade eden Karakaya, "Partilimiz değil ama biz zaten cumhurbaşkanı olarak bir partili de aramıyoruz, aranmaması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı makamının kendine has, çok önemli işlevleri var. Bu açıdan bakınca belli noktada uzlaşmanın öncülüğünü de yapmaya çalıştık" dedi.

Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesinde de Meclis'teki tüm partilerin uzlaşısı olduğunu anlatan Karakaya, "Adalet ve Kalkınma Partisi, bu anlamda gücünü, enerjisini gerilim politikasından aldığı için sürekli bu işi o tarafa götürüyor. O nedenle onların uzlaşı içinde olmasını beklemek doğru değildi. Geriye muhalefet partilerinin uzlaşısı kalıyordu. Niyet olarak doğru bir adım. Ben şahsen birinci turda Ekmeleddin Bey'in seçilme ihtimalinin, aday Erdoğan'ın seçilme ihtimalinden 5 kat fazla olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Vatandaşların sandığa gitmemesini risk olarak ifade edebileceklerini belirten Karakaya, "Katılım oranı yüzde 85'in üzerine çıkarsa Ekmeleddin Bey'i cumhurbaşkanı olarak görme ihtimalimiz çok yüksek" diye konuştu. 

Karamollaoğlu ise "Genel Başkanımız, Ahmet Necdet Sezer için ittifak olsun diye imza attı ama sonradan canımız yandı. Refah'ın kapatılmasında onun imzası vardı. Birçok yerde ağzımız yandı. Ağzımız yanınca ayranı üfleyerek içmeye başladık" dedi.

-DSP heyeti

Daha sonra gelen DSP heyetine başkanlık yapan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, İsrail'in Gazze saldırılarına değinerek, Batı'lı ülkelerin Ortadoğu'daki oyunlarının bozulması gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu da bunun için sanayileşmenin ve güçlü olmanın önemine işaret etti.

-CHP heyeti

Saadet Partisini son olarak CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Parti Meclisi üyeleri Gaye Usluer ve Umut Akdoğan heyeti ziyaret etti.

Halıcı, İsrail'in Gazze saldırılarına değinerek, Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştirilerde bulundu.

Emrehan Halıcı, hükümetin mevcut sorunlardan şikayet etmemesi, 12 yıldır iktidarda olan bir hükümetin bunları çözmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı