Siyasetçilerden PKK'ya tepki

Siyasetçilerden PKK'ya tepki

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli kentlerinden Şanlıurfa'da, siyasi parti temsilcileri, terör örgütü PKK'nın ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik siyasetçilere yapılan suikastlarına sert tepki gösterdi- AK Parti İl Başkanı Beyazgül: "Arka ar

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Türkiye'de farklı etnik kökenden insanların huzur içerisinde yaşadığı Şanlıurfa'da siyasi partilerin temsilcileri, terör örgütü PKK'nın son dönemde siyasilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece gerçekleştirilen hain saldırıda partisinin Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in ve yaklaşık bir ay önce de partisinin Hakkari milletvekili adayı Ahmet Budak'ın terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edildiğini hatırlattı.

Terör örgütlerinin kaos yaratarak, bölge insanı üzerinde korku oluşturmayı amaçladığını vurgulayan Beyazgül, "Ölüm üzerinden kaos oluşturmak istiyorlar. 15 yıldır bölgede ciddi yatırımlar yapıldı. Yollarımız, hastanelerimiz Avrupa standartlarına ulaştı. Tüm bu gelişmelerden insanlarımız da yararlanmaya başladı. Ülkemizdeki iyi gidişatı hazmedemeyenler vatandaşı tahrik ederek farklı eylemlere yöneliyor. Bu tür saldırılar amacına ulaşamayacak vatandaşımız en iyi cevabı vermeye devam edecektir. Arka arkaya parti mensuplarımıza yönelik saldırılar, ülkemizin teröre karşı kararlı duruşuna mani olmayacak bilakis mücadele azmimizi artıracaktır." dedi.

- "Son çırpınışları"

MHP İl Başkanı Mahmut Güneş de terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi bir iç savaşa sokmaya yönelik beyhude girişimlerini son dönemde pervasızca artırdığını söyledi.

İnsanları öldürerek mesaj verme döneminin geçmişte kaldığını dile getiren Güneş, eski siyaset düzeninin çoktan geride kaldığını ifade etti.

Bölge halkından destek göremeyen terör örgütünün siyasileri hedef aldığını anlatan Güneş, "Farklı görüşteki siyasilere saldırılar gerçekleştirerek iç karışıklık çıkarmak istiyorlar. Özellikle son dönemde siyasilere yönelik suikastlar arttı. Bölge halkından destek alamayan PKK, saldırılarını siyasilere çevirmiş durumda. Bunlar, PKK'nın son çırpınışlarının en açık göstergesidir." diye konuştu.

- "Saldırının partisi olmaz"

CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bir süre önce konvoyunun geçişi sırasında silahlı saldırıya maruz kaldığını dikkati çekti.

Özellikle siyasilere yönelik eylem gerçekleştiren teröristlerin amacına ulaşamayacağının altını çizen Aydınlık, "Bu menfur saldırıları kınıyoruz. Saldırının AK Parti'si CHP'si, MHP'si olmaz her türlü ülkeye zarar verir. Bu saldırılar birer kışkırtmadır. Bu ülkede siyasi partilerin başkanları bedavadan öldürülemez. Milletçe bu tür saldırıların karşısında olmalıyız. Siyaseti tıkayan bu tür saldırıları şiddetle lanetliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Lokman Yalçın, siyasilere yönelik saldırıları kabul edilemez bulduklarını söyledi.

Terör örgütünün benzer olayları aylar öncesinden yapacağının sinyalini verdiğini belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Kayyum atamalarının ardından sürekli siyasilere suikastlar konuşulmaya başlamıştı, nitekim saldırılarda peş peşe gelmeye başladı. HDP ve PKK aynı şey tabi bu kayyumları açık açık hedef alıyor. Bu saldırılar, PKK ve HDP'ye söylenecek sözün kalmadığını gösteriyor. Karşımızda kendi halkı olduklarını savundukları Kürtler'i dahi acımadan haince katleden bir terör örgütü var. AK Partiliye veya HÜDA PAR'lıya acıyacak değiller zaten. Saldırıya cidden çok üzüldük endişe verici buluyoruz. Hayatını kaybedenler bizim insanımız gerekli önlemlerin artırılmasını bekliyoruz. AK Parti camiasına başsağlığı diliyoruz."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :