Siyasal Vakfı İftar programı yapıldı

Siyasal Vakfı İftar programı yapıldı

Siyasal Vakfı Konya grubu İftar programı 27.06.2015 günü Emirgazi’de yapıldı.

İstanbul Siyasal Vakfı Konya Grubu olarak 27.06.2015 günü Emirgazi ilçesinde Siyasal Buluşmaları kapsamında Konya ve Karaman bölgesinde bulunan İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu grup üyelerimizle İFTAR programı yapıldı..

 

Konyamızın şirin ilçesi Emirgazi ilçesinde 18:00’de başlayan iftar programında grup üyelerini toplantıya ev sahipliği yapan Emirgazi ilçesi Kaymakamı ve Siyasal Vakfı Konya Grubu üyesi  Sadettin DOĞAN karşıladılar.

Siyasal Vakfı Konya grup Başkanı Ömer Tokgöz toplantı açılışında  programa ev sahipliği yapan Emirgazi ilçe kaymakammı Sadetti DOĞAN’a teşekkürlerini belirterek Vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi. Faaliyete geçtikleri 2008 yılından itibaren “Siyasal Buluşmaları” başlığıyla her dönem düzenli aralıklarla bir araya geldiklerini belirterek iftar  programına katılan Siyasal mezunlarına hoş geldiniz diyerek selamladı.

 

Emirgazi Kaymakamı Sadettin DOĞAN  Siyasal Vakfı Konya Grubu üyelerine hoş geldiniz diyerek kendilerini  misafir etmekten duydukları  memnuniyeti dile getirerek mezunlarla tanışıp kaynaşmaya vesile olan Siyasal Vakfı Konya Grubuna  teşekkür etti.  Emirgazi ilçesinin sosyal ve ekonomik yapısı üzerine bilgi veren Kaymakam DOĞAN; Emirgazi ilçesinin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını, süt üretiminin ön planda olduğunu, ilçenin Karapınar ve Ereğli içesi ile Aksaray iline komşu olduğunu, ilçe sakinlerinin ihtiyaçlarını buradan karşıladığını, konaklama anlamında problem olduğunu, ilçede hiç otel bulunmadığını ve yalnızca 2 lokanta bulunduğunu  belirterek Öğretmenevinin bu ihtiyaçları karşılamaya çalıştığını, öğretmenevini restore ederek kapasitesini artıracaklarını belirtti.

Programda Siyasal Vakfı üyeleri ülke gündeminde yer alan Milletvekili seçimleri, koalisyon ihtimalleri ve Suriyeli göçmenlerin Türkiye ve Konya için olumlu ve olumsuz yansımaları üzerinde karşılıklı değerlendirmeler yapıldı. Mezunlar içinde 1986 yılında okulu bitiren duayen mezunlar ile 2015 yılında yeni mezun üyeler çeyrek asırlık bir mezunlar kuşağı olarak hep birlikte nostaljik okul hatıralarını paylaştılar. Daha sonra iftar yemeği ile devam eden program çay sohbeti ile devam etti. Gecenin sonunda Siyasal Vakfı Konya Grubu Başkanı Ömer Tokgöz programa Konya ve Karamandan katılan üyelere ve Emirgazi kaymakamı Sadettin DOĞAN’ a teşekkür ederek benzer etkinlilerle bir araya gelmeye devam edeceklerini belirterek gecenin anısına Karatay Belediyesi kültür yayınlarından bir seti Kaymakam Sadettin DOĞAN’ a hediye etti.

Programa Siyasal Vakfı Konya Grubu üyeleri Konya Vali Yardımıcısı Bekir YILMAZ, Seydişehir Kaymakamı Tuncay SONEL, Taşkent Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, Konya Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdür Yardımcısı Ömer TOKGÖZ, Karaman Mili Eğitimde memur Adem ÖZCAN, Konya BŞB İç Denetçi İbrahim ÇATAL,  KTO Karatay Üniversitesi Dr. Osman Çetiner, Kuveyt Türk Alaaddin Şube Müdürü Atanur Pala, Ayc Danışmanlık Müdürü Mehmet Oğul, Yeminli Mali Müşavir Muzaffer Samancı, Çiftçi Mustafa TALAY,  Maliye Müfettişi Zekeriya Belkuyu ve yeni mezun Veysel Acar katıldılar.