SİYAMDER, BM'den "danışmanlık statüsü" kazandı

SİYAMDER, BM'den "danışmanlık statüsü" kazandı

Sivil Yaşam Derneği, New York, Cenevre ve Viyana'daki BM'ye ait merkezlerde Türkiye'yi ve gençlerin görüşlerini doğru anlatacak aktiviteler düzenleyebilecek

ANKARA (AA) - Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER), Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konseyinden (ECOSOC) "danışmanlık statüsü" kazandı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, danışmanlık statüsü elde eden SİYAMDER'in, Türkiye'deki gençlerin sorun ve taleplerini, BM Genel Kuruluna taşıyan kuruluş kabul edildiği bildirildi.

Kazandığı statüyle derneğin, New York, Cenevre ve Viyana'daki BM'ye ait merkezlerde Türkiye'yi ve gençlerin görüşlerini doğru anlatacak aktiviteler düzenleyebileceği belirtilen açıklamada, bu statüyü kazanan STK'ların, Birleşmiş Milletlere ait tüm merkezleri aktif kullanma ve BM oturumlarıyla eş zamanlı bilgilendirici toplantı ve seminerler düzenleme imkanı elde ettiği kaydedildi.

BM ECOSOC danışmanlık statüsüne, ülkeden Türk Kızılayı, Yeşilay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin de aralarında bulunduğu 27 sivil toplum kuruluşunun sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, dünya genelinde ise yaklaşık 4 bin STK'nın bu statüsünün bulunduğu bildirildi.

Danışmanlık statüsü verilecek sivil toplum kuruluşlarının tespit edildiği STK Komitesi toplantısının 30 Ocak-8 Şubat'ta yapıldığı belirtilen açıklamada, toplantı oturumunda FETÖ ile ilişkili 3 STK'nın danışmanlık statülerinin kaldırıldığı, bu kuruluşların BM aktivitelerine katılımına yönelik ciddi yaptırımların getirildiği ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :